suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista > Pakolaisneuvonta hakee paperittomiin ja paperittomuuteen liittyviin kysymyksiin keskittyvää lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Yleinen oikeudellinen neuvonta -selvitys 2017
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Pakolaisneuvonta hakee paperittomiin ja paperittomuuteen liittyviin kysymyksiin keskittyvää lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen
15.12.2017

Paperittomat-lakimies antaa oikeudellista neuvontaa asiakkaille ja paperittomia kohtaaville mm. puhelimitse ja päivystämällä eri matalan kynnyksen pisteissä. Lakimies osallistuu tapaamisiin, tapahtumiin ja koulutuksiin sekä laatii selvityksiä paperittomia koskevista oikeudellisista kysymyksistä. Samalla kerätään tietoa paperittomien tilanteesta Suomessa ja edistetään paperittomien ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

Oikeudelliset kysymykset koskevat pääsääntöisesti ulkomaalaisoikeutta ja perus- ja ihmisoikeuksia (kansallisella ja kansainvälisellä tasolla), mutta usein myös terveys- ja sosiaalipalveluja koskevaa lainsäädäntöä, EU-oikeutta, prosessioikeutta ja perheoikeutta. Tärkeitä teemoja ovat myös kansalliset ja ylikansalliset kantelu- ja valitusmekanismit. Lakimiehen työ sisältää myös jonkin verran vaikuttamis- ja mediatyötä. Hän myös tukee Pakolaisneuvonnan muita lakimiehiä paperittomuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Tarjoamme tulevalle Paperittomat-lakimiehellemme:
• kiinnostavan ja monipuolisen työkentän yhteiskunnallisesti ajankohtaisten asioiden parissa toimivassa asiantuntijaorganisaatiossa
• mahdollisuuden tehdä vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä ihmisoikeuksien edistämiseksi Suomessa

Edellytämme hakijalta:
• ylempää oikeustieteellistä tutkintoa
• ulkomaalaisoikeuden ja/tai perus- ja ihmisoikeuksien hyvää tuntemusta
• vähintään 2 vuoden relevanttia työkokemusta
• kehittävää työotetta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn
• hyviä vuorovaikutustaitoja
• suomen kielen lisäksi hyvää englannin kielen taitoa
• kiinnostusta haastavaan ihmisoikeustyöhön sekä Pakolaisneuvonnan arvomaailman jakamista

Lisäksi arvostamme:
• sosiaalioikeuden ja terveydenhuoltoon liittyvien lakien tuntemusta
• kokemusta kouluttamisesta
• kiinnostusta viestintään, ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa.

Tehtävään sovelletaan Pakolaisneuvonnan palkkajärjestelmän mukaista palkkausta. Kyseessä on kahden (1+1) vuoden määräaikainen työsuhde, kuitenkin niin, että tehtävän täyttäminen ja työsuhteen jatkuminen myös vuonna 2019 ovat riippuvaisia STEA:n myöntämän avustuksen varmistumisesta.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi ansioluetteloineen 29.12.2017 mennessä osoitteeseen rekry@pakolaisneuvonta.fi otsikolla Paperittomat-lakimies. Haastattelut pyritään järjestämään viikolla 1.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Pia Lindfors tiistaina 19.12. klo 14–15  ja torstaina 21.12. klo 10–11, p. 050 366 5942.
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg