suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisneuvonta hakee lakimiestä Lappeenrannan toimipisteeseen
04.11.2015

Pakolaisneuvonta ry.  hakee LAKIMIESTÄ  Lappeenrannan toimipisteeseen vakituiseen työsuhteeseen
Työ alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. 

Tehtävät edellyttävät ylempää oikeustieteellistä tutkintoa ja englannin kielen taitoa. Luemme hakijalle eduksi muun kielitaidon, työkokemuksen oikeudellisesta avustamisesta ja hyvät sosiaaliset taidot.  Arvostamme auskultointia ja työkokemusta rikos- ja prosessioikeuden parista. 
Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen pyydetään toimittamaan 16.11.2015 mennessä osoitteeseen rekry@pakolaisneuvonta.fi.
Kannanotto: Oikeus terveyteen turvattava jokaiselle ihmiselle, myös paperittomalle
15.09.2015

Pakolaisneuvonnan Paperittomat-hanke vaatii yhdessä lähes 30 muun sosiaali- ja terveysalan järjestön kanssa, että jokaiselle Suomessa oleskelevalle tulee turvata lain tasolla oikeudet julkisen terveydenhuollon palveluihin vähintään samassa laajuudessa kun turvapaikanhakijoille.
Järjestöjen kannanotto: Suomen on kannettava vastuunsa Euroopan pakolaistilanteesta
11.09.2015

 Suomen hallituksen on kannettava vastuuta pakolaisista ja hyväksyttävä EU:n komission ehdottama sitova menettely turvapaikanhakijoiden uudelleen sijoittamiseksi EU:n sisällä. Näin vaatii 16 ihmisoikeuksien, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden parissa työskentelevää suomalaista järjestöä.

”Suomen on nyt yksiselitteisesti osoitettava vahva tukensa EU:n sisäiselle vastuunjaolle pakolaistilanteesta”, sanoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Päivi Mattila.
Pakolaisneuvonta: Dublin-palautukset lopetettava ylikuormittuneisiin EU-maihin
10.09.2015

Pakolaisneuvonta katsoo, että Suomen tulisi lopettaa Dublin-palautukset toistaiseksi Kreikan lisäksi myös Italiaan ja Unkariin ja tutkia näiden maiden kautta tulleiden turvapaikanhakijoiden hakemukset Suomessa. Tällä hetkellä Dublin-palautusten jatkaminen ylikuormittuneisiin maihin on järjestöntä ja turvapaikanhakijoiden kannalta epäinhimillistä.  


ECRE vaatii EU:lta järeämpiä solidaarisuustoimia Kreikan pakolaistilanteen ratkaisemiseksi
31.08.2015

Eurooppalaisten pakolaisjärjestöjen kattoliitto ECRE (European Council on Refugees and Exiles) vaatii EU-mailta järeämpiä solidaarisuustoimia Kreikan pakolaiskriisin helpottamiseksi. Kreikan tilanne on tällä hetkellä niin poikkeuksellinen ja maahan saapuvien pakolaisten määrä niin suuri, että se vaatii EU:lta jäsenvaltioineen enemmän tukea niille aloitteille, joita Kreikan hallitus ja kansalaisjärjestöt maassa ovat tehneet. Esimerkiksi Kreikasta muihin EU-maihin uudelleen sijoitettavien turvapaikanhakijoiden määrää olisi nostettava 70 000 henkilöön, jotta sillä olisi todellista vaikutusta Kreikassa ja maassa voitaisiin paneutua suojelun tarpeessa olevien avustamiseen. 

Maailman pakolaispäivää vietettiin globaalin kriisin varjossa
22.06.2015

 Pakolaisuudessa elävien määrä jatkoi kasvuaan vuonna 204 ja on jälleen saavuttanut ennätysmäisen tason. Pakolaisuudessa eläviä on enemmän kuin koskaan eli 59,2 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan vainon, konfliktien, yleistyneen väkivallan tai ihmisoikeusloukkauksien seurauksena.  Vuonna 2014 pakolaisuudessa elävien määrä nousi 8,3 miljoonalla, mikä on suurin yhden vuoden aikana tapahtunut kasvu koskaan. UNHCR varoitti maailman pakolaispäivänä kansainvälisen yhteisön passiivisuuudesta pakolaiskriisin edessä.
Paperittomat -verkoston kannanotto: Paperittomien pääsy terveyspalveluihin on turvattava alkavalla hallituskaudella
13.05.2015

 Suomessa oleskelee haavoittuvassa asemassa olevia ulkomaalaisia, jotka jäävät terveyspalveluiden ulkopuolelle. Epäkohtaa ei saatu ratkaistua edellisellä hallituskaudella, joten tilanne Suomessa on edelleen ihmis- ja perusoikeuksien vastainen. Oikeus terveyteen on jokaiselle kuuluva perusoikeus taustaan katsomatta. Silti edes erityisen haavoittuvien ryhmien, kuten lapsien ja raskaana olevien, pääsyä terveyspalveluihin ei ole nykyisessä lainsäädännössä turvattu.
ECRE: EU ottaa kohteekseen salakuljettajat, mutta pettää pakolaiset
28.04.2015

 Eurooppalaisten pakolaisjärjestöjen kattojärjestö ECRE kritisoi sitä, että EU:n johtajat jälleen kerran keskittyvät siihen, kuinka estää siirtolaisia ja pakolaisia pääsemästä Eurooppaan sen sijaan, että heille etsittäisiin turvallisia ja laillisia reittejä päästä hakemaan kansainvälistä suojelua. 
Pakolaisneuvonta ry:n selvitys: Lapsen etu jää usein arvioimatta turvapaikka- ja perhesidepäätöksissä
16.03.2015

 Mediatiedote/ julkaisuvapaa 16.3.2015
Pakolaisneuvonta ry:n selvitys: Lapsen etu jää usein arvioimatta turvapaikka- ja perhesidepäätöksissä 

Pakolaisneuvonta ry :n Lapsen etu –selvityksessä käydään läpi Pakolaisneuvonnan asiakkaiden vuoden 2014 turvapaikka- ja perheenyhdistämispäätökset, joissa on mukana lapsia.  Pakolaisneuvonta on tarkastellut lapsen edun argumentointia hallinto-oikeuksien päätöksissä. 
Lapsen etu on jäänyt kokonaan arvioimatta reilusti yli puolessa päätöksistä, vaikka sekä kansalliset lait että kansainväliset sopimukset velvoittavat siihen kaikissa lapsia koskevissa päätöksissä. Erityisesti lapsiperheitä koskevissa turvapaikkapäätöksissä lapsen etu jätetään useimmiten arvioimatta. Perhesidepäätöksissä lapsen etu mainitaan useammin, mutta ilman yksilöityä arvointia kyseisen lapsen tilanteesta. 
 
 
Järjestöjen vetoomus eduskunnan puhemiesneuvostolle
12.03.2015

Vetoomus eduskunnan puhemiesneuvostolle

Allekirjoittaneet järjestöt vetoavat eduskunnan puhemiesneuvostoon ja vaativat, että eduskunta
käsittelee hallituksen esityksen paperittomien terveydenhuollosta (HE 343/2014 vp).
 
 
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg