suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Yleinen oikeudellinen neuvonta -selvitys 2017
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisneuvonta hakee paperittomiin ja paperittomuuteen liittyviin kysymyksiin keskittyvää lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen
15.12.2017

Paperiton on henkilö, joka elää Suomessa vailla laillista oleskeluoikeutta tai vailla pääsyä sosiaali- ja terveyspalveluihin. Pakolaisneuvonta käynnisti vuonna 2012 Raha-automaattiyhdistyksen avustuksella ensimmäisen paperittomuuteen keskittyneen hankkeen Suomessa. Nyt Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on myöntänyt alustavasti kahdeksi vuodeksi toiminta-avustuksen paperittomien oikeudellisen neuvonnan parissa tehtävän työn jatkamiseksi.
Pakolaisneuvonnan puhelinnumerot vaihtuvat 1.12.2017
21.11.2017

Pakolaisneuvonnan puhelinnumerot vaihtuvat perjantaina 1.12.2017.

Jatkossa toimiston numero on 09 2313 9300.

Myös faksinumero muuttuu, mutta siirtymä on viivästynyt. Uusi numero on 09 2313 9310.
EU:n ihmiskaupan vastaisena päivänä: Kolmannen sektorin toimijat vaativat ihmiskaupan uhreille vahvempaa suojelua
20.10.2017

 100-vuotiaan Suomen ja kaikkien sen asukkaiden etu on se, että vakavaan rikollisuuteen puututaan ja että rikoksen uhriksi joutunut henkilö asemastaan riippumatta voi luottaa siihen, että häntä suojellaan. Ihmiskaupparikosten kohdalla valtio on myös kansainvälisten sopimusten kautta sitoutunut suojelemaan uhreja esimerkiksi kostotoimenpiteiltä. 
Migri ja ulkoministeriö eivät anna oikeaa kuvaa YK:n kidutuksen vastaisen komitean täytäntöönpanokielloista, ratkaisuista ja niiden merkityksestä
20.09.2017


Mediassa on viime viikkoina kerrottu harhaanjohtavaa tai jopa täysin paikkansa pitämätöntä tietoa yleisesti turvapaikka-asioista ja erityisesti YK:n kidutuksen vastaiseen komiteaan tehdyistä valituksista. Alla Pakolaisneuvonnan vastine Ilta-Sanomien artikkelissa (http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005373440.html) esitettyihin, viranomaislähteisiin pohjautuviin väitteisiin. Artikkelissa viranomaiset antavat harhaanjohtavasti ymmärtää, etteivät Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon julkisuudessa mainitsemat 12 komiteaan vietyä valitusta olisi olleet aiheellisia, mikä ei pidä paikkaansa.  
Pakolaisneuvonta tyrmää oikeusministeriön arviomuistion laittoman oleskelun rangaistusasteikoista ja tutkintakeinoista
11.09.2017

Pakolaisneuvonta ry:n mielestä oikeusministeriön esitys laittoman oleskelun rangaistusasteikon koventamisesta ja tutkintakeinojen laajentamisesta on monin tavoin ongelmallinen ja se tulisi hylätä.
Hassan Blasim: Kävellen Bagdadista Helsinkiin menee neljä vuotta
10.05.2017

 

Palkittu kirjailija ja elokuvantekijä Hassan Blasim päätyi Suomeen sattumalta 12 vuotta sitten.  Nyt hän puhuu pakolaisten oikeuksien puolesta, jotta kenenkään ei tarvitsisi tehdä samaa matkaa. 
Me välitämme, vaikka kehysriihi ei
02.05.2017
Puoliväliriihessä ei saatu aikaan päätöstä pakolaiskiintiön korottamisesta. Kyseessä oli puhdas arvovalinta. 
”Suomen pakolaiskiintiöön pääseminen vahvisti, että elämäni on elämisen arvoista”
21.04.2017

 

Vuoden pakolaisnainen Bahar Mozaffari muistuttaa, ettei pakolaisuus ole vain pakolaisten itsensä, vaan koko ihmiskunnan ongelma. Pakolaiskiintiön kautta Suomi voi auttaa heikoimpia ja edistää oikeudenmukaisuutta. 
Pakolaisneuvonta joutuu supistamaan toimintaansa
19.04.2017

Syyskuussa 2016 voimaan tulleen turvapaikka-asioiden oikeusapu-uudistuksen seurauksena Pakolaisneuvonta ry:ssä on käyty maaliskuun aikana yhteistoimintaneuvottelut toiminnan sopeuttamiseksi. Pakolaisneuvontaan tulevien uusien toimeksiantojen määrä on uudistuksen myötä laskenut huomattavasti. Samaan aikaan käyttöön otetut kiinteät asiakohtaiset palkkiot kansainvälistä suojelua koskevissa asioissa ovat heikentäneet ratkaisevasti toiminnan taloudellista perustaa. Sopeutustoimet johtavat irtisanomisiin ja Oulun toimiston sulkemiseen.  
 
Yli 40 järjestöä vetoaa hallitukseen pakolaiskiintiön korottamiseksi
12.04.2017

Pakolaisneuvonta ry on mukana yli 40 kansalaisjärjestön vetoomuksessa Suomen pakolaiskiintiön korottamiseksi. Kampanjaa tehdään sosiaalisessa mediassa tunnuksella 
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg