suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Yleinen oikeudellinen neuvonta -selvitys 2017
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Uskontokuntien ja järjestöjen kannanotto: Unkarin turvapaikkapolitiikka on epäinhimillistä ja tuomittavaa
10.03.2017

Suomen uskonnollisten yhteisöjen johtajat ja joukko ihmisoikeusjärjestöjä on julkaissut yhteisen julkilausuman Unkarin parlamentin päätöksestä sulkea kaikki turvapaikanhakijat säilöönottokeskuksiin.
Pakolaisneuvonnan selvitys: Hakijat eivät saa riittävästi tietoa turvapaikkamenettelystä
15.02.2017

   
Pakolaisneuvonnan tuoreen selvityksen mukaan turvapaikanhakijat eri puolilla Suomea eivät saa yhdenvertaisesti tietoa siitä, miten turvapaikkamenettely etenee ja mitkä hakijan oikeudet ja velvollisuudet siinä ovat. Vastaanottokeskuksissa järjestetään neuvontaa vaihtelevasti ja erilaisin sisällöin. Vastaanottokeskuksissa tarvitaan myös selkeämpiä ohjeita siihen, miten hakijoiden joukosta tunnistetaan erityisen haavoittuvassa asemassa olevat henkilöt ja vastataan heidän tarpeisiinsa. 
YHTEISVASTUU 2017: Ihminen ei ole kauppatavaraa
06.02.2017

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa. Suomessa keräysvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja. Keräyksen kansainvälisessä esimerkkikohdemaassa Jordaniassa yhteisvastuuvaroin tuetaan Syyriasta sotaa paenneiden nuorten koulutusta ja toimeentuloa, mikä ennaltaehkäisee altistumista ihmiskaupalle ja muulle hyväksikäytölle. Keräys käynnistyy sunnuntaina 5.2.2017.
Järjestöt: Oikeuksien rajoittaminen ja valvonnan lisääminen eivät ratkaise paperittomuutta
22.12.2016

 Neljätoista kansalaisjärjestöä ottaa kantaa maahanmuuton ministerityöryhmän suunnitelmiin laittoman maassa oleskelun ehkäisyyn ja hallintaan.
25 järjestöä vaatii Suomea moninkertaistamaan pakolaiskiintiönsä
15.11.2016

 
Maailmassa on enemmän pakolaisia kuin kertaakaan sitten toisen maailmansodan. Heistä suurin osa on kehittyvissä maissa. Suomi voi omalta osaltaan tehdä enemmän poikkeuksellisen tilanteen ratkaisemiseksi. Siksi 25 kansalaisjärjestöä vaatii Suomea moninkertaistamaan pakolaiskiintiönsä
Järjestöt: Ihmiskaupan uhreja ei tule palauttaa ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin
16.09.2016

"Nigerialaistaustaisten ihmiskaupan uhrien palauttaminen turvattomiin olosuhteisiin kyseenalaistaa uhrien tunnistamisen mielekkyyden ja merkityksen. Kansallisen ihmiskaup-paraportoijan tänään 15.9.2016 julkaisemassa muistiossa esittämät huomiot näkyvät järjestöjemme työssä", toteavat  Monika-Naiset liitto ry, Pakolaisneuvonta ry, Pro-tukipeiste ry ja Rikosuhripäivystys 15.9 julkaistussa kannanotossaan. 
  ,
Tiedote: Pakolaisneuvonnan hankkeessa selvitetään yleisen oikeudellisen neuvonnan tilaa ja turvapaikanhakijoiden kokemuksia
12.08.2016

Vuoden loppuun kestävässä hankkeessa selvitetään miten yleinen oikeudellinen neuvonta turvapaikanhakijoille on järjestetty eri vastaanottokeskuksissa eri paikkakunnilla ja millaisia kokemuksia hakijoilla itsellään on saamastaan neuvonnasta.Hankkeen ohjausryhmässä ovat mukana Maahanmuuttoviraston, Helsingin vastaanottokeskusten ja SPR:n, Diakonissalaitoksen Kidutettujen kuntoutuskeskuksen sekä Asianajajaliiton edustajat. Hanketta tukee EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto AMIF. Pakolaisneuvonta ry hakee kahta lakimiestä Helsingin toimipisteeseen vakituiseen työsuhteeseen
15.07.2016

Pakolaisneuvonta ry hakee kahta lakimiestä vakituiseen työsuhteeseen Helsingin toimipisteeseen. Tarjolla mielenkiintoinen työ ihmisoikeuksien ja ulkomaalaisoikeuden parissa. Hakemukset ansioluetteloineen 31.7.2016 mennessä.
Pakolais- ja lapsijärjestöt: Lapsen paikka on perheessä - Miten käy yli 3000 yksin tulleelle lapselle?
01.06.2016


Joukko suomalaisia kansalaisjärjestöjä on huolissaan niistä tuhansista lapsista, jotka hallituksen esitys uhkaa jättää Suomeen ilman perhettä. Perheenyhdistämisen vaikeuttamista koskeva lakiesitys on käsittelyssä tällä viikolla hallintovaliokunnassa. Järjestöt vaativat, että Suomen on turvattava lapsille oikeus perhe-elämään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti. Järjestöt vetoavat eduskuntaan lakiesityksen hylkäämiseksi.
Pakolaisneuvonnan Paperittomat-hanke hakee lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen 7 kuukaudeksi
04.04.2016

 Hankkeen lakimies antaa oikeudellista neuvontaa asiakkaille ja eri tahoille mm. puhelimitse ja päivystämällä eri matalan kynnyksen pisteissä. Lakimies osallistuu tapaamisiin, tapahtumiin ja koulutuksiin sekä laatii erilaisia selvityksiä paperittomia koskevista oikeudellisista kysymyksistä. 
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg