suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisneuvonnan Paperittomat-hanke hakee lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen 7 kuukaudeksi
04.04.2016

 Hankkeen lakimies antaa oikeudellista neuvontaa asiakkaille ja eri tahoille mm. puhelimitse ja päivystämällä eri matalan kynnyksen pisteissä. Lakimies osallistuu tapaamisiin, tapahtumiin ja koulutuksiin sekä laatii erilaisia selvityksiä paperittomia koskevista oikeudellisista kysymyksistä. 
Käännytykset Unkariin Dublin-asetuksen perusteella
04.04.2016

 Pakolaisneuvontaan on tullut paljon tiedusteluja siitä, mikä on tilanne tapauksissa, jossa turvapaikanhakijaa ollaan käännyttämässä Unkariin Dublin-asetuksen nojalla. Monissa EU-maissa käännytykset Unkariin on lopetettu. Valitettavasti tällä hetkellä tilanne ja Suomen linja on vielä epäselvä. Maahanmuuttovirasto tekee käännytyspäätöksiä Unkariin, mutta  suurimmalla osalla valituksen tehneistä hakijoista käännytyksen täytäntöönpano on kielletty.  Helsingin hallinto-oikeudessa on kuitenkin kahdenlaista linjaa tällä hetkellä,  eivätkä kaikki valituksen tehneet ole saaneet käännytystä kieltävää välipäätöstä.  Suomen linja selviää kun Korkein hallinto-oikeus ratkaisee asian.
Perheenyhdistämisen ABC: miksi sitä ei tulisi enää vaikeuttaa?
30.03.2016

 Tiesitkö, että perheenyhdistäminen on jo nyt todella vaikeaa, monelle pakolaiselle jopa mahdotonta? 
Katso sarjakuva, joka kertoo prosessin etenemisestä esimerkkinä Karzain perhe. 
Pakolaisneuvonta hakee kahta lakimiestä Helsinkiin vakituiseen työsuhteeseen
18.03.2016

 
Pakolaisneuvonta ry. hakee kahta lakimiestä Helsingin toimipisteeseen vakituiseen työsuhteeseen. Tehtävät edellyttävät ylempää oikeustieteellistä tutkintoa ja englannin kielen taitoa.
Isää ikävä: Jamalin tarina
18.03.2016

 Suomesta oleskeluluvan saanut syyrialaismies Jamal luuli voivansa tuoda perheensä Suomeen. Perhe ei voi kuitenkaan jättää perheenyhdistämishakemusta, koska heitä ei päästetä Turkkiin. 


Pakolaisneuvonta hakee lakimiestä Oulun toimistoon
08.03.2016

 Pakolaisneuvonta ry hakee lakimiestä vakituiseen työsuhteeseen Oulun toimipisteeseen. Tarjolla mielenkiintoinen työ ihmisoikeuksien ja ulkomaalaisoikeuden parissa. Hakemukset ansioluetteloineen 29.3 mennessä. 
Angelan tarina: Pitkä ero ja jatkuvat muutokset vaikuttivat lapsiin
23.02.2016

Angelan ero kahdesta lapsestaan kesti kaksi vuotta, jonka aikana lapset joutuivat vaihtamaan asuinpaikkaa useaan kertaan jopa maasta toiseen.  "Jatkuvat muutokset ovat selvästi vaikuttaneet heihin. Tyttäreni pelkää kiintyä ystäviin eikä opettele edes heidän nimiään, koska hän luulee joutuvansa kuitenkin taas muuttamaan. Poikani on hyvin hiljainen ja on vasta viime aikoina alkanut avautua", Angela kertoo. 
Muhammed Bawa Sanoussin on yrittänyt vuosia saada lapsensa Suomeen
16.02.2016

"Toivon, että perheenyhdistämisprosessissa viranomaiset kysyisivät itseltään, "entä jos kyseessä olisi minun lapseni?" Tunnen olevani suomalainen ja haluaisin vain mahdollisuuden lukea tyttärelleni iltasaduksi Muumi-kirjaa, kuten muutkin suomalaiset vanhemmat", sanoo Togosta kotoisin oleva Muhammed Bawa Sanoussin. 
                            

Perheenyhdistämistä ei saa vaikeuttaa: Halimon ja Ahmedin tarina
08.02.2016

"Mieluummin vaikka kuolen matkalla äidin luo kuin jään Somaliaan" Ahmed, 17 vuotta

"Olen menettänyt Somalian väkivaltaisuuksissa ensimmäisen aviomieheni, vanhimman poikani ja yhden sisaruksistani. Tyttäristäni kaksi on loukkaantunut vakavasti taisteluissa." Halimo, 47 vuotta

Lue koko Ahmedin ja Halimon tarina. 

Perheenyhdistäminen on laillista, turvallista ja hallittua maahanmuuttoa.  Lue lisää järjestöjen kampanjasta ja allekirjoita vetoomus: https://www.amnesty.fi/vetoomukset/aitia-ikava-perheenyhdistamista-ei-saa-vaikeuttaa-entisestaan/Järjestöt: Perheenyhdistämisen vaikeuttaminen hankaloittaa pakolaisten kotouttamista
01.02.2016

Hallituksen suunnitelmat tekisivät perheenyhdistämisen monelle pakolaisperheelle lähes mahdottomaksi. Suunnitelma on jyrkässä ristiriidassa hallituksen tavoitteleman nopean kotoutumisen kanssa. Pakolaisten lisäksi hallituksen suunnitelma hankaloittaisi myös Suomen kansalaisten perheenyhdistämistä.
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg