suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Tiedotteet  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Yleinen oikeudellinen neuvonta -selvitys 2017
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Tiedotteet
YHTEISVASTUUVAROIN APUA IHMISKAUPAN TORJUMISEEN
14.11.2017

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3 058 808,95 euroa. Varoilla torjutaan ihmiskauppaa Suomessa ja maailman konfliktialueilla.

Migri ja ulkoministeriö eivät anna oikeaa kuvaa YK:n kidutuksen vastaisen komitean täytäntöönpanokielloista, ratkaisuista ja niiden merkityksestä
20.09.2017

Mediassa on viime viikkoina kerrottu harhaanjohtavaa tai jopa täysin paikkansa pitämätöntä tietoa yleisesti turvapaikka-asioista ja erityisesti YK:n kidutuksen vastaiseen komiteaan tehdyistä valituksista.

Alla Pakolaisneuvonnan vastine Ilta-Sanomien artikkelissa (http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005373440.html) esitettyihin, viranomaislähteisiin pohjautuviin väitteisiin. Artikkelissa viranomaiset antavat harhaanjohtavasti ymmärtää, etteivät Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon julkisuudessa mainitsemat 12 komiteaan vietyä valitusta olisi olleet aiheellisia, mikä ei pidä paikkaansa.

Pakolaisneuvonta tyrmää oikeusministeriön arviomuistion laittoman oleskelun rangaistusasteikoista ja tutkintakeinoista
11.09.2017

Pakolaisneuvonta ry:n mielestä oikeusministeriön esitys laittoman oleskelun rangaistusasteikon koventamisesta ja tutkintakeinojen laajentamisesta on monin tavoin ongelmallinen ja se tulisi hylätä.
Järjestöt: Suomi menee alta riman vastauksessaan YK:n ihmisoikeusneuvostolle – hallituksen puheet ja teot ristiriidassa
23.08.2017

Suomen ihmisoikeuspolitiikka on menossa huolestuttavaan suuntaan, varoittaa laaja joukko ihmisoikeustyötä tekeviä järjestöjä. Suomi aikoo hylätä ennätysmäärän YK:n jäsenmaiden suosituksista ihmisoikeustilanteensa parantamiseksi. Tämä käy ilmi Suomen hallituksen raporttiluonnoksesta YK:lle
Pakolaisneuvonta joutuu supistamaan toimintaansa
24.04.2017

Syyskuussa 2016 voimaan tulleen turvapaikka-asioiden oikeusapu-uudistuksen seurauksena Pakolaisneuvonta ry:ssä on käyty maaliskuun aikana yhteistoimintaneuvottelut toiminnan sopeuttamiseksi. Pakolaisneuvontaan tulevien uusien toimeksiantojen määrä on uudistuksen myötä laskenut huomattavasti. Samaan aikaan käyttöön otetut kiinteät asiakohtaiset palkkiot kansainvälistä suojelua koskevissa asioissa ovat heikentäneet ratkaisevasti toiminnan taloudellista perustaa. Sopeutustoimet johtavat irtisanomisiin ja Oulun toimiston sulkemiseen.  
Yli 40 järjestöä vetoaa hallitukseen pakolaiskiintiön korottamiseksi
12.04.2017

 Pakolaisneuvonta on mukana vetoomuksessa, jossa yli 40 järjestöä vetoaa hallitukseen pakolaiskiintiön korottamiseksi. Kampanjaa tehdään sosiaalisessa mediassa tunnuksella#MeVälitämme. 


Pakolaisneuvonnan selvitys: Hakijat eivät saa riittävästi tietoa turvapaikkamenettelystä
15.02.2017

Pakolaisneuvonnan tuoreen selvityksen mukaan turvapaikanhakijat eri puolilla Suomea eivät saa yhdenvertaisesti tietoa siitä, miten turvapaikkamenettely etenee ja mitkä hakijan oikeudet ja velvollisuudet siinä ovat. Vastaanottokeskuksissa järjestetään neuvontaa vaihtelevasti ja erilaisin sisällöin. Vastaanottokeskuksissa tarvitaan myös selkeämpiä ohjeita siihen, miten hakijoiden joukosta tunnistetaan erityisen haavoittuvassa asemassa olevat henkilöt ja vastataan heidän tarpeisiinsa. 
Paperittomat tarvitsevat oikeudellista neuvontaa
18.11.2014

Pakolaisneuvonta ry:n kolmivuotisessa Paperittomat-hankkeessa on tarjottu oikeudellista neuvontaa paperittomille ja heitä kohtaaville sekä tiedotettu paperittomien oikeuksista. Hankkeen aikana neuvontapalveluun on tullut yli 300 yhteydenottoa. Yhteydenotoista yli 70 % on koskenut kolmansien maiden kansalaisten tilannetta.

Pakolaisjärjestöt pakolaispäivänä: pitkä odotusaika konfliktialueella riski
20.06.2013

Pakolaisjärjestöt ja vuoden pakolaisnainen Mi Mi Po Hti vetoavat perheen puolesta kansainvälisenä pakolaispäivänä 20.6. ”Perheen kuuluu olla yhdessä”, Mi Mi Po Hti sanoo. Perheenyhdistämisen tiukennukset ovat tehneet kuitenkin perheen kanssa elämisestä monille mahdotonta. 
KHO: Tilapäinen oleskelulupa myönnettävä, jos käännyttäminen ei ole mahdollista
26.04.2013

Korkein hallinto-oikeus antoi 25.4.2013 merkittävän vuosikirjaratkaisun, jossa arvioitiin paluudirektiivin ja ulkomaalaislain 51 §:n soveltamista. KHO:n mukaan tilapäinen oleskelulupa tulee myöntää ulkomaalaiselle, mikäli käännyttäminen pakkotoimin ei ole mahdollista.
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg