suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
     
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisneuvonta ry hakee kahta lakimiestä Helsingin toimipisteeseen vakituiseen työsuhteeseen
15.07.2016

Pakolaisneuvonta ry hakee kahta lakimiestä vakituiseen työsuhteeseen Helsingin toimipisteeseen. Tarjolla mielenkiintoinen työ ihmisoikeuksien ja ulkomaalaisoikeuden parissa. Hakemukset ansioluetteloineen 31.7.2016 mennessä.

Pakolais- ja lapsijärjestöt: Lapsen paikka on perheessä - Miten käy yli 3000 yksin tulleelle lapselle?
01.06.2016


Joukko suomalaisia kansalaisjärjestöjä on huolissaan niistä tuhansista lapsista, jotka hallituksen esitys uhkaa jättää Suomeen ilman perhettä. Perheenyhdistämisen vaikeuttamista koskeva lakiesitys on käsittelyssä tällä viikolla hallintovaliokunnassa. Järjestöt vaativat, että Suomen on turvattava lapsille oikeus perhe-elämään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti. Järjestöt vetoavat eduskuntaan lakiesityksen hylkäämiseksi.

Pakolaisneuvonnan Paperittomat-hanke hakee lakimiestä määräaikaiseen työsuhteeseen 7 kuukaudeksi
04.04.2016

 Hankkeen lakimies antaa oikeudellista neuvontaa asiakkaille ja eri tahoille mm. puhelimitse ja päivystämällä eri matalan kynnyksen pisteissä. Lakimies osallistuu tapaamisiin, tapahtumiin ja koulutuksiin sekä laatii erilaisia selvityksiä paperittomia koskevista oikeudellisista kysymyksistä. 
Käännytykset Unkariin Dublin-asetuksen perusteella
04.04.2016

 Pakolaisneuvontaan on tullut paljon tiedusteluja siitä, mikä on tilanne tapauksissa, jossa turvapaikanhakijaa ollaan käännyttämässä Unkariin Dublin-asetuksen nojalla. Monissa EU-maissa käännytykset Unkariin on lopetettu. Valitettavasti tällä hetkellä tilanne ja Suomen linja on vielä epäselvä. Maahanmuuttovirasto tekee käännytyspäätöksiä Unkariin, mutta  suurimmalla osalla valituksen tehneistä hakijoista käännytyksen täytäntöönpano on kielletty.  Helsingin hallinto-oikeudessa on kuitenkin kahdenlaista linjaa tällä hetkellä,  eivätkä kaikki valituksen tehneet ole saaneet käännytystä kieltävää välipäätöstä.  Suomen linja selviää kun Korkein hallinto-oikeus ratkaisee asian.
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg