suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
     
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisneuvonta hakee lakimiestä Oulun tai Lappeenrannan toimistoon
19.05.2015

Pakolaisneuvonta hakee Oulun tai Lappeenrannan toimipisteeseen LAKIMIESTÄ vakituiseen työsuhteeseen. Työ alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.
Paperittomat -verkoston kannanotto: Paperittomien pääsy terveyspalveluihin on turvattava alkavalla hallituskaudella
13.05.2015

 Suomessa oleskelee haavoittuvassa asemassa olevia ulkomaalaisia, jotka jäävät terveyspalveluiden ulkopuolelle. Epäkohtaa ei saatu ratkaistua edellisellä hallituskaudella, joten tilanne Suomessa on edelleen ihmis- ja perusoikeuksien vastainen. Oikeus terveyteen on jokaiselle kuuluva perusoikeus taustaan katsomatta. Silti edes erityisen haavoittuvien ryhmien, kuten lapsien ja raskaana olevien, pääsyä terveyspalveluihin ei ole nykyisessä lainsäädännössä turvattu.
ECRE: EU ottaa kohteekseen salakuljettajat, mutta pettää pakolaiset
28.04.2015

 Eurooppalaisten pakolaisjärjestöjen kattojärjestö ECRE kritisoi sitä, että EU:n johtajat jälleen kerran keskittyvät siihen, kuinka estää siirtolaisia ja pakolaisia pääsemästä Eurooppaan sen sijaan, että heille etsittäisiin turvallisia ja laillisia reittejä päästä hakemaan kansainvälistä suojelua. 
Pakolaisneuvonta ry:n selvitys: Lapsen etu jää usein arvioimatta turvapaikka- ja perhesidepäätöksissä
16.03.2015

 Mediatiedote/ julkaisuvapaa 16.3.2015
Pakolaisneuvonta ry:n selvitys: Lapsen etu jää usein arvioimatta turvapaikka- ja perhesidepäätöksissä 

Pakolaisneuvonta ry :n Lapsen etu –selvityksessä käydään läpi Pakolaisneuvonnan asiakkaiden vuoden 2014 turvapaikka- ja perheenyhdistämispäätökset, joissa on mukana lapsia.  Pakolaisneuvonta on tarkastellut lapsen edun argumentointia hallinto-oikeuksien päätöksissä. 
Lapsen etu on jäänyt kokonaan arvioimatta reilusti yli puolessa päätöksistä, vaikka sekä kansalliset lait että kansainväliset sopimukset velvoittavat siihen kaikissa lapsia koskevissa päätöksissä. Erityisesti lapsiperheitä koskevissa turvapaikkapäätöksissä lapsen etu jätetään useimmiten arvioimatta. Perhesidepäätöksissä lapsen etu mainitaan useammin, mutta ilman yksilöityä arvointia kyseisen lapsen tilanteesta. 
 
 

paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg