suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista > Paperittomat -hanke on käynnistynyt Pakolaisneuvonnassa  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Yleinen oikeudellinen neuvonta -selvitys 2017
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Paperittomat -hanke on käynnistynyt Pakolaisneuvonnassa
22.05.2012

Pakolaisneuvonta ry on käynnistänyt Paperittomat -hankkeen, jossa tarjotaan paperittomille ja heitä työssään kohtaaville oikeudellista neuvontaa sekä tiedotetaan paperittomien oikeuksista. Hankkeessa tuotetaan myös tietoa paperittomien tilanteesta Suomessa.

Projektin ensimmäisenä vuotena kartoitetaan erityisesti paperittomien oikeutta ja pääsyä terveyspalveluihin. Hankkeen aikana tullaan perehtymään paperittomien sivistyksellisiin ja sosiaalisiin oikeuksiin.

Paperiton siirtolainen on henkilö, jonka oleskelu ei ole virallisesti viranomaisten tiedossa tai sallimaa. Ilmiön takaa löytyy joukko ihmisiä, jotka ovat paperittomia eri syistä. ”Paperittomat ovat yhteiskunnassamme erityisen haavoittuvassa asemassa. Heidän ihmisoikeuksiensa toteutumisen selvittäminen ja edistäminen on yksi hankkeen päätavoite ”, kertoo projektikoordinaattori Meri Korniloff.

Projektikoordinaattorin lisäksi hankkeessa työskentelee lakimies, joka vastaa oikeudellisen neuvonnan antamisesta. Paperittomat -hanketta rahoittaa Raha-automaattiyhdistys ja se on suunniteltu kolmivuotiseksi.


Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Meri Korniloff, puh. 045-843 7979
etunimi.sukunimi@pakolaisneuvonta.fi
www.pakolaisneuvonta.fi


paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg