suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Perheenyhdistämistä ei saa vaikeuttaa: Halimon ja Ahmedin tarina
08.02.2016

"Mieluummin vaikka kuolen matkalla äidin luo kuin jään Somaliaan" Ahmed, 17 vuotta

"Olen menettänyt Somalian väkivaltaisuuksissa ensimmäisen aviomieheni, vanhimman poikani ja yhden sisaruksistani. Tyttäristäni kaksi on loukkaantunut vakavasti taisteluissa." Halimo, 47 vuotta

Lue koko Ahmedin ja Halimon tarina. 

Perheenyhdistäminen on laillista, turvallista ja hallittua maahanmuuttoa.  Lue lisää järjestöjen kampanjasta ja allekirjoita vetoomus: https://www.amnesty.fi/vetoomukset/aitia-ikava-perheenyhdistamista-ei-saa-vaikeuttaa-entisestaan/Järjestöt: Perheenyhdistämisen vaikeuttaminen hankaloittaa pakolaisten kotouttamista
01.02.2016

Hallituksen suunnitelmat tekisivät perheenyhdistämisen monelle pakolaisperheelle lähes mahdottomaksi. Suunnitelma on jyrkässä ristiriidassa hallituksen tavoitteleman nopean kotoutumisen kanssa. Pakolaisten lisäksi hallituksen suunnitelma hankaloittaisi myös Suomen kansalaisten perheenyhdistämistä.
Pakolaisneuvonta hakee toimistosihteeri-harjoittelijaa keväälle 2016
17.12.2015

Harjoittelijan tehvätiin kuuluu asiakkaiden vastaanotto, puhelinliikenne, 
asiakasrekisterin ylläpito, lakimiehiä avustavat työt sekä muut
toimistotyöt kuten lakimiesten tapaamisten sopiminen, tulkkien
varaaminen ja oikeusapuhakemusten teko.
Pakolaisneuvonta hakee kahta lakimiestä uuteen Turun toimistoon
02.12.2015

 Pakolaisneuvonta hakee kahta lakimiestä uuteen Turun toimipisteeseen, joka avataan alkuvuoden 2016 aikana. Tehtävä edellyttää ylempää oikeustieteellistä tutkintoa ja englanninkielen taitoa. Vapaamuotoiset hakemukset 9.12 mennessä. 
Kannanotto: Oikeus terveyteen turvattava jokaiselle ihmiselle, myös paperittomalle
15.09.2015

Pakolaisneuvonnan Paperittomat-hanke vaatii yhdessä lähes 30 muun sosiaali- ja terveysalan järjestön kanssa, että jokaiselle Suomessa oleskelevalle tulee turvata lain tasolla oikeudet julkisen terveydenhuollon palveluihin vähintään samassa laajuudessa kun turvapaikanhakijoille.
Järjestöjen kannanotto: Suomen on kannettava vastuunsa Euroopan pakolaistilanteesta
11.09.2015

 Suomen hallituksen on kannettava vastuuta pakolaisista ja hyväksyttävä EU:n komission ehdottama sitova menettely turvapaikanhakijoiden uudelleen sijoittamiseksi EU:n sisällä. Näin vaatii 16 ihmisoikeuksien, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden parissa työskentelevää suomalaista järjestöä.

”Suomen on nyt yksiselitteisesti osoitettava vahva tukensa EU:n sisäiselle vastuunjaolle pakolaistilanteesta”, sanoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Päivi Mattila.
Pakolaisneuvonta: Dublin-palautukset lopetettava ylikuormittuneisiin EU-maihin
10.09.2015

Pakolaisneuvonta katsoo, että Suomen tulisi lopettaa Dublin-palautukset toistaiseksi Kreikan lisäksi myös Italiaan ja Unkariin ja tutkia näiden maiden kautta tulleiden turvapaikanhakijoiden hakemukset Suomessa. Tällä hetkellä Dublin-palautusten jatkaminen ylikuormittuneisiin maihin on järjestöntä ja turvapaikanhakijoiden kannalta epäinhimillistä.  


ECRE vaatii EU:lta järeämpiä solidaarisuustoimia Kreikan pakolaistilanteen ratkaisemiseksi
31.08.2015

Eurooppalaisten pakolaisjärjestöjen kattoliitto ECRE (European Council on Refugees and Exiles) vaatii EU-mailta järeämpiä solidaarisuustoimia Kreikan pakolaiskriisin helpottamiseksi. Kreikan tilanne on tällä hetkellä niin poikkeuksellinen ja maahan saapuvien pakolaisten määrä niin suuri, että se vaatii EU:lta jäsenvaltioineen enemmän tukea niille aloitteille, joita Kreikan hallitus ja kansalaisjärjestöt maassa ovat tehneet. Esimerkiksi Kreikasta muihin EU-maihin uudelleen sijoitettavien turvapaikanhakijoiden määrää olisi nostettava 70 000 henkilöön, jotta sillä olisi todellista vaikutusta Kreikassa ja maassa voitaisiin paneutua suojelun tarpeessa olevien avustamiseen. 

Maailman pakolaispäivää vietettiin globaalin kriisin varjossa
22.06.2015

 Pakolaisuudessa elävien määrä jatkoi kasvuaan vuonna 204 ja on jälleen saavuttanut ennätysmäisen tason. Pakolaisuudessa eläviä on enemmän kuin koskaan eli 59,2 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan vainon, konfliktien, yleistyneen väkivallan tai ihmisoikeusloukkauksien seurauksena.  Vuonna 2014 pakolaisuudessa elävien määrä nousi 8,3 miljoonalla, mikä on suurin yhden vuoden aikana tapahtunut kasvu koskaan. UNHCR varoitti maailman pakolaispäivänä kansainvälisen yhteisön passiivisuuudesta pakolaiskriisin edessä.
Paperittomat -verkoston kannanotto: Paperittomien pääsy terveyspalveluihin on turvattava alkavalla hallituskaudella
13.05.2015

 Suomessa oleskelee haavoittuvassa asemassa olevia ulkomaalaisia, jotka jäävät terveyspalveluiden ulkopuolelle. Epäkohtaa ei saatu ratkaistua edellisellä hallituskaudella, joten tilanne Suomessa on edelleen ihmis- ja perusoikeuksien vastainen. Oikeus terveyteen on jokaiselle kuuluva perusoikeus taustaan katsomatta. Silti edes erityisen haavoittuvien ryhmien, kuten lapsien ja raskaana olevien, pääsyä terveyspalveluihin ei ole nykyisessä lainsäädännössä turvattu.
[ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg