suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisneuvonta hakee lakimiehiä
14.08.2009

Haemme palvelukseemme lakimiestä Kouvolan ja Lappeenrannan toimistoihin.
Kreikkalaisjärjestöt: Pakolaisten asema Kreikassa entistä heikompi
13.08.2009

Joukko kreikkalaisia ihmisoikeus- ja pakolaistyötä tekeviä kansalaisjärjestöjä arvostelee yhteisessä kannanotossaan Kreikan valtiota siirtolaisten oikeuksien ja kansainvälisten velvoitteiden jatkuvasta rikkomisesta. Myös YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on lopettanut yhteistyön Kreikan viranomaisten kanssa turvapaikkatutkinnassa. UNHCR ei halua legitimoida läsnäolollaan hallituksen viimeaikaisia toimia, jotka heikentävät turvapaikanhakijoiden surkeaa oikeudellista asemaa entisestään.
 

Sadat siirtolaiset, joista monet turvapaikanhakijoita, majoittuivat
hökkeleihin Patraksen sataman lähelle. Viranomaiset häätivät asukkaat
heinäkuussa 2009.

YK:n pakolaisjärjestön suositukset Ruotsin EU-puheenjohtajakaudelle
29.06.2009

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on julkaissut suosituksensa Ruotsin EU-puheenjohtajakaudelle. Ruotsi on EU:n puheenjohtajamaa heinäkuusta alkaen vuoden loppuun asti. Ruotsin puheenjohtajakausi tulee olemaan erityisen tärkeä EU:n tulevan turvapaikkapolitiikan kannalta. EU hyväksyy seuraavan puolen vuoden aikana monivuotisen oikeus- ja sisäasioita koskevan ohjelman, ns. Tukholman ohjelman, joka määrittelee myös EU:n turvapaikkapolitiikan suunnan vuosina 2010-2014.
UNHCR:n vuosiraportti: Pakolaisia 42 miljoonaa
17.06.2009

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n julkaiseman Global trends -vuosiraportin mukaan konfliktien ja vainon vuoksi pakolaisiksi joutuneita ihmisiä oli vuoden 2008 lopussa 42 miljoonaa. Näistä 16 miljoonaa oli pakolaisia tai turvapaikanhakijoita kotimaansa ulkopuolella ja 26 miljoonaa maansisäisiä pakolaisia.
Turvapaikkamenettelyn kehittämishanke jatkuu vuonna 2009
02.06.2009

Pakolaisneuvonnan ja Maahanmuuttoviraston yhteinen turvapaikkamenettelyn kehittämishanke jatkuu toisena toimintavuonna.
Afganistanin pakolaiskriisi syvenee
17.03.2009

Asiantuntijoiden mukaan Afganistan ei pysty ottamaan vastaan suuria määriä paluumuuttajia. Turvallisuustilanne on entisestään heikentynyt. Pakolaisten paluulle on kuitenkin yhä enemmän painetta.
UNHCR: Turvapaikanhakijat Pohjoismaissa vuonna 2008
23.02.2009

Alaikäisten, ilman huoltajaa tulevien turvapaikanhakijalasten määrä nousi viime vuonna kaikissa Pohjoismaissa, kertovat YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tilastot. Suomessa ja Norjassa hakijoiden kokonaismäärä kaksinkertaistui vuodesta 2007, sen sijaan Ruotsissa erityisesti irakilaisia turvapaikanhakijoita oli huomattavasti edellisvuotta vähemmän.
UNHCR: Irakilaiset edelleen suurin turvapaikanhakijaryhmä 2008 alkupuoliskolla
20.10.2008

Turvapaikanhakijamäärät ovat lievässä kasvussa teollisuusmaissa. Irakilaisia on hakijoista edelleen eniten, vaikkakin hieman aiempaa vähemmän. Tieto käy ilmi YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n vastikään julkaisemista tilastoista. Järjestö ennustaa noin 10 prosentin kasvua tämän vuoden loppuun mennessä.
Pakolaisten määrä kasvaa jo toisena peräkkäisenä vuonna
18.06.2008

Vuoden 2007 lopussa maailmassa oli 11,4 miljoonaa kansainvälistä pakolaista ja 26 miljoonaa valtion sisäisessä paossa elävää ihmistä, jotka ovat joutuneet pakenemaan aseellisen selkkauksen tai vainon takia, kertoo YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tuore Global Trends -raportti.
UNHCR ja Google julkaisivat yhteisen ohjelman pakolaiskriiseistä
11.04.2008

Google ja YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ovat julkistaneet on-line karttaohjelman, joka antaa tarkan ja monitasoisen kuvan maailman suurimmista pakolaiskriiseistä. Samalla ohjelma kertoo humanitaaristen järjestöjen toiminnasta uhrien auttamiseksi.
[ Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg