suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Yleinen oikeudellinen neuvonta -selvitys 2017
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisten perheenyhdistämisen todelliset luvut: 329 henkilöä vuodessa
12.04.2011

Pakolaisneuvonta ja Suomen Pakolaisapu ovat huolissaan muukalaisvastaisesta ilmapiiristä, jota ruokkivat väärät mielikuvat perheenyhdistämisistä. Sisäministeriön tilastojen mukaan pakolaisten ja kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneiden henkilöiden perheenjäseniä on vuosien 1999–2010 aikana saapunut Suomeen yhteensä 3958 henkilöä. Tämä tarkoittaa keskimäärin 329 perheenjäsentä per vuosi.
Järjestöjen vaalimanifesti vaatii inhimillistä ja tehokasta pakolaispolitiikkaa
10.03.2011

Suomen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan tulee olla inhimillistä ja tehokasta. Maahanmuuttajien ja pakolaisten tehokas kotoutuminen säästää kustannuksia ja ehkäisee syrjäytymistä pitkällä aikavälillä. Pakolaisneuvonta, Suomen Pakolaisapu ja Amnesty International Suomen osasto ovat tänään julkaisseet yhteisen vaalimanifestin.

Kansalaisjärjestöjen vetoomus Libyan tilanteesta
02.03.2011

Kansalaisjärjestöt vetoavat Euroopan hallituksiin ja Euroopan unioniin auttamaan Libyasta pakenevia ihmisiä. Libyassa ansassa olevat ulkomaalaiset ovat erityisen vaarallisessa asemassa. Ennen kansannousua UNHCR rekisteröi Libyassa 8000 pakolaista, jotka tulevat sotien repimistä maista kuten Irakista ja Somaliasta.
EU:n otettava vastaan Libyasta tulevat pakolaiset ja turvapaikanhakijat
22.02.2011

Eurooppalaiset pakolaisjärjestöt ovat järkyttyneitä siitä, että EU-maiden ensisijainen reaktio Libyan tilanteeseen oli se, että sieltä saapuu lisää pakolaisia ja turvapaikanhakijoita Eurooppaan.
Perheenyhdistämisen kiristämiselle ei ole järkeviä perusteita
09.02.2011

Perheenyhdistämisen ehtojen kiristäminen ei toisi Pakolaisneuvonnan mielestä Suomelle mitään etua tai taloudellisia säästöjä vaan ainoastaan kasvattaisi ongelmia pidemmällä tähtäimellä. Pakolaisten perheenyhdistämistä on jo nykyisen hallituksen toimesta vaikeutettu niin paljon, että tilanne on jo käytännössä este hyvälle kotoutumiselle.
MSS vs. Belgia ja Kreikka -tapauksen päätös osoittaa, että Euroopassa ei ole yhtenäistä turvapaikkajärjestelmää
24.01.2011

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi perjantaina 21.1.2011 päätöksen MSS vs. Belgia ja Kreikka–tapaukseen. Päätös vahvistaa sen, että Kreikassa ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta oikeudenmukaiseen turvapaikkaprosessiin ja maan vastaanotto-olosuhteet ovat epäinhimilliset. Turvapaikkapäätökset eivät voi enää automaattisesti perustua olettamaan siitä, että EU-jäsenvaltio on hakijalle turvallinen ja se noudattaa ihmis- ja perusoikeusvelvoitteitaan.
Pakolaisneuvonnan tiedote EIT:n Dublin-palautuksia Kreikkaan koskevasta päätöksestä
21.01.2011

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut ratkaisun MSS vs. Belgia ja Kreikka -tapaukseen. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoo, että turvapaikanhakijoiden palauttaminen Kreikkaan loukkaa Euroopan ihmisoikeussopimusta. ”Päätös on merkittävä voitto eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen näkökulmasta”, toteaa Pakolaisneuvonnan johtava lakimies Marjaana Laine.
EU sopimukseen Libyan kanssa – ECRE pelkää pakolaisten oikeuksien puolesta
08.11.2010

Euroopan komissio ja Libya solmivat lokakuun alussa sopimuksen yhteistyöstä siirtolaisuus- ja pakolaiskysymyksissä. ECRE:n mukaan sopimus aiheuttaa suuria haasteita pakolaisten suojelulle.
Järjestöjen vetoomus: Kreikkaan kohdistuvat Dublin-palautukset on keskeytettävä
01.11.2010

Pakolaisneuvonta ry, Suomen Punainen Risti ja ECRE vetoavat ministeri Astrid Thorsiin ja Suomen viranomaisiin, että turvapaikanhakijoiden käännyttäminen Kreikkaan keskeytettäisiin ja tapaukset otettaisiin aineelliseen käsittelyyn Suomessa. Käännytykset tulisi lopettaa kunnes Kreikka pystyy takaamaan turvapaikanhakijoille oikeudenmukaiset turvapaikkatutkinnat sekä kunnolliset vastaanotto-olosuhteet.
Järjestöt selvittivät puolueiden maahanmuutto- ja pakolaispoliittisia linjauksia
19.10.2010

Pakolaisneuvonta ja Suomen Pakolaisapu haastattelivat eduskuntapuolueita niiden maahanmuutto- ja pakolaispoliittisista linjauksista. Erityisesti perheenyhdistämiseen liittyvät oikeudet ja pakolaiskiintiön suuruus jakavat puolueita. Tiivistelmä puolueiden haastatteluista on luettavissa Pakolaisneuvonnan verkkosivuilla.
[ Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg