suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Järjestöt selvittivät puolueiden maahanmuutto- ja pakolaispoliittisia linjauksia
19.10.2010

Pakolaisneuvonta ja Suomen Pakolaisapu haastattelivat eduskuntapuolueita niiden maahanmuutto- ja pakolaispoliittisista linjauksista. Erityisesti perheenyhdistämiseen liittyvät oikeudet ja pakolaiskiintiön suuruus jakavat puolueita. Tiivistelmä puolueiden haastatteluista on luettavissa Pakolaisneuvonnan verkkosivuilla.
Järjestöjen kannanotto: Uhrien oikeudet tuotava keskiöön ihmiskaupan vastaisessa työssä
06.10.2010

Ihmiskaupanvastaista työtä tekevät järjestöt ovat käytännön työssä huomanneet, ettei ihmiskaupan vastaisen toimintasuunnitelman tavoitteita ole saavutettu. Tarvitaan pikaisesti konkreettisia muutoksia kansallisen ihmiskaupparaportoijan esitysten mukaisesti, jotta ihmiskaupan vastainen työ olisi aidosti uhrilähtöistä ja ihmisoikeudet huomioivaa.
UNHCR: Pakistanin tulvakriisi ajaa afgaanipakolaiset entistä ahtaammalle
23.08.2010

Pakistanissa on yksi maailman suurimmista pakolaisväestöistä. Maassa on 1,7 miljoonaa afgaanipakolaista, joista ainakin puolitoista miljoonaa on asunut tulva-alueilla. YK:n pakolaisjärjestö pelkää, että osan kotiinpaluu on vaarassa kiinteistökeinottelun seurauksena.
Järjestöt pakolaispäivänä: Julkisuudessa liioitellaan perheenyhdistämisen kautta tulevien määrää
20.06.2010

Pakolaisneuvonta ja Suomen Pakolaisapu julkaisevat YK:n pakolaispäivänä 20.6. selvityksen perheenyhdistämisestä. Pakolaisjärjestöt arvostelevat tiedotusvälineiden ja poliitikkojen tapaa esittää pakolaisten perheenyhdistäminen yksinkertaisena tapana tuoda Suomeen suurperheitä, kasvattilapsia ja etäisiäkin sukulaisia. Todellisuudessa erityisesti pakolaistaustaisten henkilöiden perheenyhdistäminen on hidas ja vaikea prosessi.
Haastattelu: Perhe koossa kolmen vuoden piinan jälkeen
18.06.2010

Viranomaiset käsittelivät somalialaisen Abdin perheenyhdistämishakemusta kolme vuotta. Vaimo ja kahdeksen lasta odottivat Suomeen pääsyä Etiopiassa Addis Abebassa kaksi vuotta. Odottaminen raastoi perhesuhteita ja terveyttä.
Raportti: Yhä useampi afgaanilapsi pyrkii yksin Eurooppaan
14.06.2010

Alaikäiset afganistanilaiset joutuvat usein erilaisten ihmisoikeusloukkausten uhreiksi yrittäessään päästä Eurooppaan. Afgaanilasten pakenemisen taustalla on kotimaan sota, väkivalta, köyhyys ja lohduttomat tulevaisuudennäkymät, kertoo YK:n pakolaisjärjestön julkaisema tuore raportti.
Libya häätää YK:n pakolaisjärjestön Tripolista - EU:ta ei kiinnosta?
10.06.2010

Eurooppalaiset pakolaisjärjestöt arvostelevat sitä, ettei Euroopan Unioni ole reagoinut UNHCR:n häätämiseen Tripolista. Samaan aikaan unioni käy Libyan kanssa neuvotteluja muun muassa siirtolaisuus- ja pakolaisasioista.
Alaikäisten siirtolaisten ja turvapaikanhakijoiden tilanteessa vakavia puutteita
11.05.2010

Euroopan komissio on julkaissut toimintaohjelman koskien alaikäisiä yksintulleita turvapaikanhakijoita ja muita siirtolaisia. Myös EU:n perusoikeusvirasto on laajassa raportissaan selvittänyt alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanoton ongelmia.
Pakolaisjärjestöt: EU:n jäsenmaissa haaskataan maahanmuuttajien osaamista
15.04.2010

"Miksi EU-jäsenmaat mieluummin pakottavat työhaluiset ihmiset tukien varaan kuin päästävät heidät tienaamaan itse elantonsa ja maksamaan veroja?" ihmettelevät pakolaisjärjestöt ECRE:n johdolla. Jäsenmaiden ministerit pohtivat parhaillaan maahanmuuttajien kotouttamista ja työmarkkinoille pääsyä Espanjassa kaksipäiväisessä kokouksessa. 
Tutkimus: Turvapaikkatutkinnan tasossa suuria vaihteluja EU-maissa
31.03.2010

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tutkimuksen mukaan turvapaikkatutkinnassa on merkittävästi eroja EU-jäsenmaiden välillä. Laajassa selvityksessä oli mukana 12 jäsenmaata, myös Suomi. UNHCR vaatii selkeämpiä turvapaikkasäännöksiä EU:hun oikeudenmukaisen ja tehokkaan menettelyn takaamiseksi. 
[ Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg