suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Yleinen oikeudellinen neuvonta -selvitys 2017
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Lähes 2000 kuollut Välimerellä tänä vuonna
16.08.2011

Vuosi 2011 on murheellisin vuosi Välimerellä yli 15 vuoteen. Fortress Europe -järjestön mukaan yhteensä 1931 ihmistä on kuollut vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana. Suurin osa kuolleista oli Libyasta Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä.
UNHCR: Somalian kuivuus ajaa päivittäin tuhansia pakoon
15.07.2011

Itä-Afrikkaa piinaava kuivuus pakottaa tuhannet ihmiset jättämään kotinsa päivittäin. ”Kyseessä on maailman pahin humanitaarinen katastrofi”, toteaa UNHCR:n pakolaiskomissaari António Guterres.
UNHCR: Maailman pakolaisista 80 prosenttia asuu kehitysmaissa
20.06.2011

Maailmassa on lähes 44 miljoonaa pakolaista, joista 80 prosenttia asuu köyhissä kehitysmaissa. Maanantaina 20.6. vietettiin YK:n maailman pakolaispäivää. Pakolaispäivänä huomio kiinnittyy niihin miljooniin ihmisiin, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa ja elävät pakolaisina.
Mielipidekirjoitus: Suomessa ei salailla maahanmuuttoasioita
27.05.2011

"Maahanmuutto on politiikan- ja hallinnonala muiden joukossa, jonka kustannuksia säätelee eduskunnan päätösvallassa oleva valtionbudjetti. Tietoa on saatavilla julkisesti viranomaisten sekä eri järjestöjen kautta. Tosiasioihin perehtymällä päästäisiin monista pakolaisuuteen liittyvistä virheellisistä käsityksistä", kirjoittaa Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja Eva Lindberg Helsingin Sanomissa.
Monikulttuurinen Lapsen Etu -verkoston kannanotto hallitusohjelmaan 2011
18.05.2011

Monikulttuurinen Lapsen Etu –verkostossa mukana olevat järjestöt haluavat kiinnittää huomiota pakolais- ja turvapaikanhakijalasten asemaan. Lapsen edun toteutuminen turvapaikanhakijalasten vastaanotossa ja heitä koskevissa päätöksissä on kirjattava hallitusohjelmaan. On aika toimeenpanna kehittämisehdotuksia, joita edellisen hallitusohjelman mukainen selvitys lapsen edun toteutumisesta esitti. Kannanotossa on mukana  22 kansalaisjärjestöä.
Pakolaisten perheenyhdistämisen todelliset luvut: 329 henkilöä vuodessa
12.04.2011

Pakolaisneuvonta ja Suomen Pakolaisapu ovat huolissaan muukalaisvastaisesta ilmapiiristä, jota ruokkivat väärät mielikuvat perheenyhdistämisistä. Sisäministeriön tilastojen mukaan pakolaisten ja kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneiden henkilöiden perheenjäseniä on vuosien 1999–2010 aikana saapunut Suomeen yhteensä 3958 henkilöä. Tämä tarkoittaa keskimäärin 329 perheenjäsentä per vuosi.
Järjestöjen vaalimanifesti vaatii inhimillistä ja tehokasta pakolaispolitiikkaa
10.03.2011

Suomen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan tulee olla inhimillistä ja tehokasta. Maahanmuuttajien ja pakolaisten tehokas kotoutuminen säästää kustannuksia ja ehkäisee syrjäytymistä pitkällä aikavälillä. Pakolaisneuvonta, Suomen Pakolaisapu ja Amnesty International Suomen osasto ovat tänään julkaisseet yhteisen vaalimanifestin.

Kansalaisjärjestöjen vetoomus Libyan tilanteesta
02.03.2011

Kansalaisjärjestöt vetoavat Euroopan hallituksiin ja Euroopan unioniin auttamaan Libyasta pakenevia ihmisiä. Libyassa ansassa olevat ulkomaalaiset ovat erityisen vaarallisessa asemassa. Ennen kansannousua UNHCR rekisteröi Libyassa 8000 pakolaista, jotka tulevat sotien repimistä maista kuten Irakista ja Somaliasta.
EU:n otettava vastaan Libyasta tulevat pakolaiset ja turvapaikanhakijat
22.02.2011

Eurooppalaiset pakolaisjärjestöt ovat järkyttyneitä siitä, että EU-maiden ensisijainen reaktio Libyan tilanteeseen oli se, että sieltä saapuu lisää pakolaisia ja turvapaikanhakijoita Eurooppaan.
Perheenyhdistämisen kiristämiselle ei ole järkeviä perusteita
09.02.2011

Perheenyhdistämisen ehtojen kiristäminen ei toisi Pakolaisneuvonnan mielestä Suomelle mitään etua tai taloudellisia säästöjä vaan ainoastaan kasvattaisi ongelmia pidemmällä tähtäimellä. Pakolaisten perheenyhdistämistä on jo nykyisen hallituksen toimesta vaikeutettu niin paljon, että tilanne on jo käytännössä este hyvälle kotoutumiselle.
[ Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg