suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisjärjestöt: EU:n jäsenmaissa haaskataan maahanmuuttajien osaamista
15.04.2010

"Miksi EU-jäsenmaat mieluummin pakottavat työhaluiset ihmiset tukien varaan kuin päästävät heidät tienaamaan itse elantonsa ja maksamaan veroja?" ihmettelevät pakolaisjärjestöt ECRE:n johdolla. Jäsenmaiden ministerit pohtivat parhaillaan maahanmuuttajien kotouttamista ja työmarkkinoille pääsyä Espanjassa kaksipäiväisessä kokouksessa. 
Tutkimus: Turvapaikkatutkinnan tasossa suuria vaihteluja EU-maissa
31.03.2010

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tutkimuksen mukaan turvapaikkatutkinnassa on merkittävästi eroja EU-jäsenmaiden välillä. Laajassa selvityksessä oli mukana 12 jäsenmaata, myös Suomi. UNHCR vaatii selkeämpiä turvapaikkasäännöksiä EU:hun oikeudenmukaisen ja tehokkaan menettelyn takaamiseksi. 
UNHCR-tilastot 2009: Turvapaikanhakijamäärät teollisuusmaissa entisellä tasolla
23.03.2010

”Puheet turvapaikanhakijamäärien hurjasta kasvusta eivät pidä paikkaansa. Teollisuusmaissa hakijamäärät ovat edellisvuoden tasolla ”, sanoo UNHCR:n johtaja Antonio Guterres. Järjestö julkaisi läntisiä teollisuusmaita koskevat, vuoden 2009 tilastot tänään. Suurin turvapaikanhakijaryhmä ovat afganistanilaiset.
Somalipakolaisia jo sata tuhatta tänä vuonna
12.03.2010

Taistelut Mogadishussa ja muualla keski- ja etelä-Somalian alueella ovat ajaneet jo 100 000 ihmistä pakolaisiksi tämän vuoden alusta lähtien. Turvattomuus, kuivuus ja ruoka-avun huono perillemeno kasvattavat somalipakolaisten määrää naapurimaissa entisestään.
IRC-järjestö selvitti paluumuuton mahdollisuuksia Irakiin
25.02.2010

Vain pieni osa hajaannuksessa elävistä irakilaisista on palannut kotimaahansa. Irakissa ei ole tällä hetkellä kapasiteettia ottaa vastaan satoja tuhansia paluumuuttajia, kertoo International Rescue Committeen raportti diasporassa elävistä irakilaisista.
Koulutuksia tulkeille ja alaikäisten turvapaikanhakijoiden edustajille keväällä 2010
02.02.2010

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden edustajille sekä turvapaikkamenettelyssä toimiville tulkeille järjestetään koulutuksia keväällä 2010 Helsingissä, Oulussa, Imatralla ja Turussa. Koulutukset järjestää Pakolaisneuvonnan ja Maahanmuuttoviraston yhteinen turvapaikkapuhuttelun kehittämishanke.
Opas tulkeille ja alaikäisten edustajille ilmestynyt
01.02.2010

Turvapaikanhakijoiden tulkeille ja alaikäisten yksintulleiden hakijoiden edustajille on julkaistu oppaat, joissa selvitetään turvapaikkamenettelyn eri vaiheita ja käsitteitä. Oppaat on tuotettu osana turvapaikkamenettelyn kehittämishanketta, jota Pakolaisneuvonta ja Maahanmuuttovirasto ovat toteuttaneet yhteistyössä vuodesta 2008. Euroopan pakolaisrahasto (ERF) osallistuu hankkeen rahoittamiseen.


Pakolaisneuvonnan kannanotto ulkomaalaislain muutosesityksiin
07.12.2009

Pakolaisneuvonta korostaa lausunnossaan eduskunnan hallintovaliokunnalle, että turvapaikkajärjestelmän kustannuksissa säästetään parhaiten tehostamalla turvapaikkamenettelyä ja tekemällä mahdollisimman oikeusvarmoja turvapaikkapäätöksiä.
Kansalaisjärjestöt valittivat komissiolle Kreikan toimista
11.11.2009

Neljä eurooppalaista pakolaisjärjestöä, mukana Pakolaisneuvonta Suomesta, ovat tehneet EU:n komissiolle valituksen Kreikan turvapaikkamenettelystä. Turvapaikanhakijoiden kohtelu maassa on vastoin EU:n turvapaikkasäännöksiä - silti Dublin-käännytykset Kreikkaan jatkuvat.
Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset Irakiin vastoin UNHCR:n kantaa
28.10.2009

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ei hyväksy tahdonvastaisia palautuksia Irakin levottomiin keskiosiin. Muutamat Euroopan maat ovat viime kuukausina pakkopalauttaneet kielteisen päätöksen saaneita irakilaisia turvapaikanhakijoita vastoin UNHCR:n Irakia koskevaa ohjeistusta.
[ Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg