suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
Lapsen etu-selvitys 2015
EU:n turvapaikkapolitiikka
Yleinen oikeudellinen neuvonta -selvitys 2017
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Homofobiaa paossa -raportti on ilmestynyt!
10.01.2012

Tuhannet homot, lesbot, biseksuaalit, transsukupuoliset ja intersukupuoliset hakevat turvapaikanhakijoina suojelua Euroopasta joka vuosi. Yli 70 maailman maassa homoseksuaalisuus on yhä rikos. Silti Suomestakin on käännytetty turvapaikanhakijoita ankarien rangaistusten maihin. Kielteisiä turvapaikkapäätöksiä perustellaan mm. sillä, että ihmiset voivat palata kotimaansa, kunhan "pysyvät kaapissa". Tämä käy ilmi tuoreesta eurooppalaisesta Homofobiaa paossa -raportista.
Artikkeleita ja haastatteluja EU:n turvapaikkapolitiikasta
29.12.2011

Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivustolle on koottu ajankohtaisia artikkeleita ja haastatteluja EU:n pakolais- ja turvapaikkapolitiikasta. Artikkelit liittyvät mm. Maltan ja Italian pakolaistilanteisiin, EU:n rajavalvontaviraston Frontexin toimintaan sekä Kreikan turvapaikkakriisiin. Käy tutustumassa!
EU:n turvapaikkapolitiikassa riittää haasteita
14.12.2011

Järjestöjen seminaarissa Säätytalolla 12.12.2011 käsiteltiin vastuunjakoa Euroopan unionin turvapaikkapolitiikassa. Seminaarin keskeisiä teemoja olivat Euroopan unionin rajanvalvonnan ja perusoikeuksien tulevaisuus, yhteisen turvapaikkajärjestelmän haasteet ja mahdollisuudet sekä vastuunjako pakolaisten suojelusta EU:n jäsenmaiden kesken.
UNHCR: Turvapaikkahakemusten määrä kasvanut 17 prosentilla teollistuneissa maissa vuoden 2011 alkupuoliskolla
19.10.2011

Turvapaikkahakemusten määrä kasvoi 17 prosentilla teollistuneissa maissa alkuvuonna. Suurin osa hakemuksista tuli maista, joissa vallitsee pitkäaikainen pakolaistilanne. Tämä käy ilmi YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) tänään julkaisemasta raportista. Pohjoismaat olivat Euroopassa ainoa alue, jossa turvapaikanhakijoiden määrät laskivat.
Raportti Italian pakolaistilanteesta: Ei ihmisen paikka
23.09.2011

Saksalaisen PRO ASYL -järjestön raportti The Living Conditions of Refugees in Italy kertoo karua kieltä turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten tilanteesta Italiassa. Sekä turvapaikanhakijoiden että suojeluperusteisen oleskeluluvan jo saaneiden maahanmuuttajien elämää Italiassa leimaavat surkeat olosuhteet ja kodittomuus. Suurin osa elää kaiken avun ulkopuolella. Olot ovat usein heikommat kuin millään maailman pakolaisleirillä.
Lähes 2000 kuollut Välimerellä tänä vuonna
16.08.2011

Vuosi 2011 on murheellisin vuosi Välimerellä yli 15 vuoteen. Fortress Europe -järjestön mukaan yhteensä 1931 ihmistä on kuollut vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana. Suurin osa kuolleista oli Libyasta Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä.
UNHCR: Somalian kuivuus ajaa päivittäin tuhansia pakoon
15.07.2011

Itä-Afrikkaa piinaava kuivuus pakottaa tuhannet ihmiset jättämään kotinsa päivittäin. ”Kyseessä on maailman pahin humanitaarinen katastrofi”, toteaa UNHCR:n pakolaiskomissaari António Guterres.
UNHCR: Maailman pakolaisista 80 prosenttia asuu kehitysmaissa
20.06.2011

Maailmassa on lähes 44 miljoonaa pakolaista, joista 80 prosenttia asuu köyhissä kehitysmaissa. Maanantaina 20.6. vietettiin YK:n maailman pakolaispäivää. Pakolaispäivänä huomio kiinnittyy niihin miljooniin ihmisiin, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa ja elävät pakolaisina.
Mielipidekirjoitus: Suomessa ei salailla maahanmuuttoasioita
27.05.2011

"Maahanmuutto on politiikan- ja hallinnonala muiden joukossa, jonka kustannuksia säätelee eduskunnan päätösvallassa oleva valtionbudjetti. Tietoa on saatavilla julkisesti viranomaisten sekä eri järjestöjen kautta. Tosiasioihin perehtymällä päästäisiin monista pakolaisuuteen liittyvistä virheellisistä käsityksistä", kirjoittaa Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja Eva Lindberg Helsingin Sanomissa.
Monikulttuurinen Lapsen Etu -verkoston kannanotto hallitusohjelmaan 2011
18.05.2011

Monikulttuurinen Lapsen Etu –verkostossa mukana olevat järjestöt haluavat kiinnittää huomiota pakolais- ja turvapaikanhakijalasten asemaan. Lapsen edun toteutuminen turvapaikanhakijalasten vastaanotossa ja heitä koskevissa päätöksissä on kirjattava hallitusohjelmaan. On aika toimeenpanna kehittämisehdotuksia, joita edellisen hallitusohjelman mukainen selvitys lapsen edun toteutumisesta esitti. Kannanotossa on mukana  22 kansalaisjärjestöä.
[ Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg