suomeksi | in English | på svenska
 
 
 
  Ajankohtaista  
 
Turvapaikkamenettely
Turvapaikanhakijan asema
10 väitettä ja faktaa turvapaikanhakijoista
Turvapaikka- ja pakolaistilastoja
Käsitteitä
10 kovaa faktaa pakolaisuudesta
Yksintulleet turvapaikanhakijalapset
Perheenyhdistäminen
EU:n turvapaikkapolitiikka
Lainsäädäntöä
Linkit
Paperittomat-hanke
Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivusto
 
Pakolaisneuvonta ry on kansalaisjärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa. Lisäksi yhdistys toimii turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien aseman parantamiseksi Suomessa sekä seuraa Euroopan unionin turvapaikka- ja pakolaispolitiikan kehitystä.
Ajankohtaista
Pakolaisneuvonnan kannanotto ulkomaalaislain muutosesityksiin
07.12.2009

Pakolaisneuvonta korostaa lausunnossaan eduskunnan hallintovaliokunnalle, että turvapaikkajärjestelmän kustannuksissa säästetään parhaiten tehostamalla turvapaikkamenettelyä ja tekemällä mahdollisimman oikeusvarmoja turvapaikkapäätöksiä.
Kansalaisjärjestöt valittivat komissiolle Kreikan toimista
11.11.2009

Neljä eurooppalaista pakolaisjärjestöä, mukana Pakolaisneuvonta Suomesta, ovat tehneet EU:n komissiolle valituksen Kreikan turvapaikkamenettelystä. Turvapaikanhakijoiden kohtelu maassa on vastoin EU:n turvapaikkasäännöksiä - silti Dublin-käännytykset Kreikkaan jatkuvat.
Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset Irakiin vastoin UNHCR:n kantaa
28.10.2009

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ei hyväksy tahdonvastaisia palautuksia Irakin levottomiin keskiosiin. Muutamat Euroopan maat ovat viime kuukausina pakkopalauttaneet kielteisen päätöksen saaneita irakilaisia turvapaikanhakijoita vastoin UNHCR:n Irakia koskevaa ohjeistusta.
ECRE: Tukholman ohjelma on tilaisuus puuttua turvapaikkajärjestelmän ongelmiin
07.10.2009

Tukholman ohjelmaan tulisi kirjata selkeästi, että EU:n turvapaikkajärjestelmän vakaviin ongelmiin puututaan parantamalla kansallisen päätöksenteon tasoa, oikeusturvatakeita ja vastaanotto-olosuhteita. EU:n turvapaikkapolitiikassa on vakavia ongelmia, kommentoi  eurooppalaisten pakolaisjärjestöjen kattojärjestö ECRE (European Council on Refugees and Exiles) EU:n komission tiedonantoa koskien valmisteilla olevaa ns. Tukholman ohjelmaa.
Pakolaisneuvonta hakee lakimiehiä
14.08.2009

Haemme palvelukseemme lakimiestä Kouvolan ja Lappeenrannan toimistoihin.
Kreikkalaisjärjestöt: Pakolaisten asema Kreikassa entistä heikompi
13.08.2009

Joukko kreikkalaisia ihmisoikeus- ja pakolaistyötä tekeviä kansalaisjärjestöjä arvostelee yhteisessä kannanotossaan Kreikan valtiota siirtolaisten oikeuksien ja kansainvälisten velvoitteiden jatkuvasta rikkomisesta. Myös YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on lopettanut yhteistyön Kreikan viranomaisten kanssa turvapaikkatutkinnassa. UNHCR ei halua legitimoida läsnäolollaan hallituksen viimeaikaisia toimia, jotka heikentävät turvapaikanhakijoiden surkeaa oikeudellista asemaa entisestään.
 

Sadat siirtolaiset, joista monet turvapaikanhakijoita, majoittuivat
hökkeleihin Patraksen sataman lähelle. Viranomaiset häätivät asukkaat
heinäkuussa 2009.

YK:n pakolaisjärjestön suositukset Ruotsin EU-puheenjohtajakaudelle
29.06.2009

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on julkaissut suosituksensa Ruotsin EU-puheenjohtajakaudelle. Ruotsi on EU:n puheenjohtajamaa heinäkuusta alkaen vuoden loppuun asti. Ruotsin puheenjohtajakausi tulee olemaan erityisen tärkeä EU:n tulevan turvapaikkapolitiikan kannalta. EU hyväksyy seuraavan puolen vuoden aikana monivuotisen oikeus- ja sisäasioita koskevan ohjelman, ns. Tukholman ohjelman, joka määrittelee myös EU:n turvapaikkapolitiikan suunnan vuosina 2010-2014.
UNHCR:n vuosiraportti: Pakolaisia 42 miljoonaa
17.06.2009

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n julkaiseman Global trends -vuosiraportin mukaan konfliktien ja vainon vuoksi pakolaisiksi joutuneita ihmisiä oli vuoden 2008 lopussa 42 miljoonaa. Näistä 16 miljoonaa oli pakolaisia tai turvapaikanhakijoita kotimaansa ulkopuolella ja 26 miljoonaa maansisäisiä pakolaisia.
Turvapaikkamenettelyn kehittämishanke jatkuu vuonna 2009
02.06.2009

Pakolaisneuvonnan ja Maahanmuuttoviraston yhteinen turvapaikkamenettelyn kehittämishanke jatkuu toisena toimintavuonna.
Afganistanin pakolaiskriisi syvenee
17.03.2009

Asiantuntijoiden mukaan Afganistan ei pysty ottamaan vastaan suuria määriä paluumuuttajia. Turvallisuustilanne on entisestään heikentynyt. Pakolaisten paluulle on kuitenkin yhä enemmän painetta.
[ Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Seuraava ]
paperittomat_220px.png
muuttoliikkeessa_banneri.jpg
facebook_pan_2.png
10_vaitetta_ja_faktaa_banneri.jpg
10_faktaa_banneri_FI.jpg
ecre_logo.png
unhcr_w160px_logo.jpg