
Pakolaisneuvonta
Olemme ulkomaalaisoikeuteen erikoistunut lakitoimisto sekä vaikuttamis- ja asiantuntijatyötä tekevä kansalaisjärjestö. Ota yhteyttä, jos tarvitset juristia, tietoa tai koulutusta turvapaikka-asioista.
Asiantuntijapalvelumme
Vaikutamme turvapaikanhakijoiden ja muiden haavoittuvassa asemassa olevien ulkomaalaisten aseman parantamiseksi sekä tarjoamme tietoa ja koulutusta työmme teemoihin liittyen.
Tietoa pakolais- ja ulkomaalaisoikeudesta
Huomioithan, että tämän osion sisällöt eivät ole täysin ajantasaisia. Sisältöä päivitetään parhaillaan.
Kansainvälinen suojelu
Lapsi suojelua hakemassa
EU:n turvapaikkasäädökset
Oleskelulupa perhesiteen perusteella
Muut oleskeluluvat
Jatko-oleskeluluvat
Suomen kansalaisuus
Ihmiskaupan uhrit
Oikeusapu
Paperittomat
Julkaisut, selvitykset ja lausunnot
Ajankohtaiset selvitykset ja muut julkaisumme löydät täältä.
Koulutukset
Haluatko tilata Pakolaisneuvonnan juristin pitämän koulutuksen pakolais- ja ulkomaalaisoikeuteen liittyvistä teemoista? Lue lisää täältä.
Tietoa järjestöstä
Pakolaisneuvonta on tarjonnut oikeudellista neuvontaa turvapaikanhakijoille jo yli 30 vuoden ajan.
Ajankohtaista
- SOTAA JA VAINOA PAENNEILLA IHMISILLÄ ON JATKOSSAKIN OLTAVA OIKEUS HAKEA TURVAPAIKKAAPakolaisneuvonnan 30. huhtikuuta käynnistyneessä vetoomuskampanjassa vaaditaan, että Suomi pitää kiinni oikeudesta hakea turvapaikkaa ja pääsystä asianmukaiseen turvapaikkamenettelyyn sekä vaatii tätä myös muilta EU-mailta. Tuhansia Euroopasta turvaa etsineitä ihmisiä on kuollut… Lue lisää: SOTAA JA VAINOA PAENNEILLA IHMISILLÄ ON JATKOSSAKIN OLTAVA OIKEUS HAKEA TURVAPAIKKAA
- Järjestöjen yhteinen kannanotto: Kolme vuotta tilapäisen suojelun käyttöönotosta – on aika löytää kestävämpiä ratkaisuja Tasan kolme vuotta sitten EU:n jäsenvaltiot tekivät päätöksen ottaa tilapäisen suojelun mekanismi käyttöön Ukrainan sotaa paenneille ihmisille. Hyökkäyssodan pitkityttyä on kuitenkin tarpeen etsiä pidempiaikainen ratkaisu, jotta sotaa paenneet ihmiset voivat rakentaa elämäänsä uudelleen kestävälle pohjalle. Pakolaisneuvonta on allekirjoittanut yhdessä 108 eurooppalaisen ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestön kanssa kannanoton, jossa pyydämme EU:ta ja sen jäsenvaltioita löytämään kestävämmän ratkaisun Ukrainasta paenneiden ihmisten auttamiseksi.
- Ongelmia puhelinvaihteen kanssa – Problems with our phone systemPäivitetty 26.3. Puhelinvaihteemme ongelma on nyt korjattu, ja meidät tavoittaa normaalisti puhelimitse numerosta 09 2313 9300. Pahoittelemme tilanteesta aiheutunutta vaivaa asiakkaillemme. Updated 26.3. The issue with our phone system has… Lue lisää: Ongelmia puhelinvaihteen kanssa – Problems with our phone system
- Yhteinen kannanotto: EU:n on kiellettävä kaupankäynti Israelin laittomien siirtokuntien kanssa miehitetyillä palestiinalaisalueillaPakolaisneuvonta vaatii yhdessä 162:n muun kansalaisjärjestön kanssa EU:ta kieltämään kaiken kaupankäynnin ja liiketoiminnan Israelin laittomien siirtokuntien kanssa miehitetyillä palestiinalaisalueilla. Allekirjoitettu kannanotto toimitettiin tiistaina 4.2.2025 Euroopan komission puheenjohtajalle.
- TOIMINNANJOHTAJALTA: VAIHERIKKAAN SYKSYN JÄLKEEN VALOA TUNNELIN PÄÄSSÄMennyt syksy on ollut Pakolaisneuvonnan tulevan vuoden rahoituksen osalta varsinaista vuoristorataa. Toiminnanjohtajamme Pia Lindfors kirjoittaa vaiherikkaasta syksystä, johon on kuulunut paitsi rahoitusleikkauksia ja epävarmuutta, myös ennennäkemätöntä tukea Pakolaisneuvonnan työlle haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten puolustamiseksi.