Pakolaisneuvonta hakee korkeakouluharjoittelijoita

Haluatko näköalapaikan turvapaikanhakijoiden avustamiseen ja konkreettiseen ruohonjuuritason ihmisoikeustyöhön?

Pakolaisneuvonta ry on vuonna 1988 perustettu lakiasiaintoimisto ja asiantuntijajärjestö, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa.


Etsimme oikeustieteen opiskelijoita korkeakouluharjoitteluun marraskuusta 2022 eteenpäin sekä vuodeksi 2023. Harjoittelijan pääasialliseen toimenkuvaan kuuluu juristiemme avustaminen erilaisissa tehtävissä, kuten mm. tiedonhaussa, kansallisen ja kansainvälisen oikeuskäytännön seuraamisessa sekä asiakirjojen laatimisessa. Harjoittelija osallistuu myös viikoittaisiin juristikokouksiimme sekä mahdollisuuksien mukaan myös muihin asiantuntijatapaamisiin ja -koulutuksiin. Harjoittelijan toimenkuvaan kuuluu myös yleisiä toimistotehtäviä sekä asiakkaiden vastaanottoa.


Tarjoamme tulevalle harjoittelijallemme:
– mahdollisuuden päästä tutustumaan konkreettiseen ihmisoikeustyöhön mutkattomassa asiantuntijaorganisaatiossa
– perehdytyksen turvapaikkamenettelyyn Suomessa
– innostavan mahdollisuuden päästä tekemään merkityksellistä työtä ihmisoikeuksien edistämiseksi Suomessa.


Edellytämme hakijalta:
– rohkeutta kohdata eri kulttuureista ja vaikeassa tilanteessa olevia asiakkaita
– täsmällisyyttä ja luotettavuutta
– hyviä vuorovaikutustaitoja
– hyvää suomen ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi
– kiinnostusta pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin sekä Pakolaisneuvonnan arvojen jakamista.

Ensisijaisesti haemme opiskelijoita, jotka voivat sitoutua kokopäiväiseen harjoitteluun ja joilla on käytettävissään yliopiston myöntämä tuki harjoittelulle. Noudatamme palkkauksessa Kelan vähimmäispalkkasuositusta.


Harjoittelun kesto on 3 kuukautta. Harjoittelun ajankohdasta sovitaan tarkemmin valittujen hakijoiden kanssa. Kerrothan jo hakemuksessa toiveistasi harjoittelun ajoittumisesta.


Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 21.9. mennessä osoitteeseen: harjoittelijat@pakolaisneuvonta.fi otsikolla ”Korkeakouluharjoittelija”. Voimme kutsua hakijoita haastatteluun jo ennen hakuajan päättymistä. Lisätietoja harjoittelusta antaa juristi Elena Murto, p. 045 238 0101 perjantaina 26.8. klo 9–11 sekä maanantaina 5.9. klo 14–16.