(Tulossa syksyllä 2024) Pakolaisneuvonnan peruskoulutus: Turvapaikkaprosessi Suomessa

Tämä peruskoulutus sisältää ajankohtaista tietoa turvapaikkaprosessista Suomessa ja turvapaikkahakemuksen yhteydessä käsiteltävistä oleskeluluvista. Kysymykset liittyen turvapaikkaprosessiin ja oleskelulupiin koskettavat monia maahan muuttaneita ja heitä työssään kohtaavia Suomessa. Haluaisitko saada syvempää tietoa ja paremmat valmiudet tukea turvapaikanhakijoita ja maahan muuttaneita?

Tämä maksullinen koulutus on suunnattu työssään turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia kohtaaville sekä muille aiheesta kiinnostuneille, kuten kuntien ja järjestöjen työntekijöille.

Kouluttajana toimii Pakolaisneuvonnan juristi Elle Baran.

Koulutuksessa pääset kuulemaan seuraavista aiheista:

  • Kansainvälinen suojelu ja turvapaikkaprosessi
  • Turvapaikkahakemuksen yhteydessä tutkittavat oleskeluluvat
  • Haavoittuva asema ja erityistarpeet sekä niiden selvittämisen merkitys

Kiinnostuitko? Tervetuloa ilmoittautumaan!

Osallistumismaksu: 180 euroa/osallistuja. Kansalaisjärjestöille 150 euroa/osallistuja (maksu sisältää alv:n). Jos organisaatiostasi osallistuu useampi kuin yksi, saatte toisesta osallistujasta lähtien 20 prosentin alennuksen. Kannatusjäsenenä saat koulutuksistamme -20 % alennuksen.

Koulutus toteutetaan Microsoft Teamsilla. Osallistumislinkki lähetetään osallistumismaksun maksaneille pari päivää ennen koulutusta.

Koulutus pidetään, jos osallistujia on riittävästi. Maksu palautetaan ilmoittautuneille, jos koulutus joudutaan perumaan.


Pakolaisneuvonta ry on ulkomaalaisoikeuteen erikoistunut lakitoimisto sekä vaikuttamis- ja asiantuntijatyötä tekevä kansalaisjärjestö. Meiltä voit tilata koulutusta organisaatiosi tarpeiden mukaan myös mm. seuraavista aiheista:

  • Oleskeluluvat Suomessa
  • Kansainvälisen suojelun perusteet
  • Terveydenhuollon ammattilaisen lausunnot turvapaikkaprosessissa

Kiinnostuitko? Kysy lisää: koulutus@pakolaisneuvonta.fi