Usein kysyttyä kannatusjäsenyydestä

Miksi liittyisin Pakolaisneuvonnan kannatusjäseneksi?

Pakolaisneuvonnan kannatusjäsenyys on helppo ja vaikuttava tapa olla mukana tukemassa Pakolaisneuvonnan ihmisoikeustyötä ja sen jatkumista. Kannatusjäseneksi voi yhdistyksen sääntöjen mukaan liittyä niin luonnollinen henkilö kuin oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Yhdistyksen tarkoituksena on parantaa pakolaisten ja ulkomaalaisten asemaa Suomessa.

Mitä kannatusjäsenyys maksaa?

Vuonna 2022 kannatusjäsenmaksumme on 50 euroa vuodessa yksityishenkilöiltä (20 euroa vähävaraisilta) ja 300 euroa yrityksiltä ja yhteisöiltä. Halutessaan yritykset ja yhteisöt voivat maksaa korkeamman, korotetun kannatusjäsenmaksun resurssiensa mukaisesti. Kannatusjäseniltä perittävien vuotuisten jäsenmaksujen suuruudesta päättää yhdistyksen vuosikokous.

Mitä etuja saan, jos liityn kannatusjäseneksi?

Kannatusjäsenemme saavat kutsun vuosittain järjestettävään jäsenwebinaariimme, jossa esitellään Pakolaisneuvonnan työn ajankohtaisia teemoja. Lisäksi kannatusjäsenet pääsevät osallistumaan Pakolaisneuvonnan järjestämiin maksullisiin koulutuksiin 20 prosentin alennuksella.

Mitä ehtoja kannatusjäsenyyteen liittyy?

Kannatusjäsenyys on ennen kaikkea tapa tukea Pakolaisneuvonnan toimintaa. Kannatusjäsenyys ei oikeuta päätöksentekoon. Kannatusjäsen ei ole oikeutettu osallistumaan hallituksen kokouksiin tai vuosikokouksiin. Hallitus hyväksyy uudet kannatusjäsenet. Kannatusjäsenyys katsotaan päättyneeksi vuoden lopussa, mikäli erääntynyttä jäsenmaksua ei ole maksettu kyseisen vuoden loppuun mennessä.

Miksi en voi liittyä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi?

Pakolaisneuvonta ry:n varsinaiseksi jäseneksi eivät voi liittyä yksityishenkilöt. Yhdistyksen varsinaisia jäseniä ovat yhdistyksen sääntöjen mukaisesti ne rekisteröidyt yhdistykset tai muut oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka hallitus on varsinaisiksi jäseniksi hyväksynyt.

Pakolaisneuvonnan tämänhetkiset jäsenjärjestöt ovat Amnesty Internationalin Suomen osasto, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Ihmisoikeusliitto, Kirkon Ulkomaanapu, Oikeuspoliittinen yhdistys Demla ry, Suomen NNKY-liitto, Suomen Pakolaisapu ry ja Suomen Ylioppilaskuntien Liitto ry. Lisäksi tarkkailijajäsenenä toimii Suomen Punainen Risti.

Minulla on muuta kysyttävää kannatusjäsenyydestä, mihin voin olla yhteydessä?

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse: viestinta@pakolaisneuvonta.fi. Palvelemme sinua arkipäivisin klo 10-15 välisenä aikana ja pyrimme vastaamaan viestiisi viimeistään seuraavana arkipäivänä.