Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Pakolaisneuvonta ry:n saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Pakolaisneuvonta ry:n (jäljempänä ”Pakolaisneuvonta”) verkkosivustoa https://www.pakolaisneuvonta.fi/ ja on laadittu 17.03.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden yhteistyössä teknisen kumppanimme kanssa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden WCAG 2.1 ‑tason AA-vaatimukset osittain. Vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Sivuston saavutettavuudessa on joitakin ongelmia, joita kuvaillaan seuraavaksi. Kussakin kohdassa on mainittu saavutettavuusohjeiston (WCAG) kriteeri, johon ongelma liittyy. Pyrimme korjaamaan näitä ongelmia resurssiemme mukaisesti. Jos huomaat palvelussa ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä (ks. yhteystiedot tämän selosteen lopussa).

PDF-tiedostojen saavutettavuuspuutteet

Kaikki sivustolle ladatut pdf-tiedostot eivät ole saavutettavia. Pdf-tiedostoja muokataan saavutettaviksi käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Niitä pdf-tiedostoja, joiden alkuperäistä versiota ei ole järjestömme hallussa, emme pysty muokkaamaan saavutettaviksi. Tiedostoissa saattaa olla seuraavia saavutettavuuspuutteita:

  • Tiedostoissa voi olla visuaalisia elementtejä ja kaavioita, joista puuttuvat tekstivastineet. (WCAG 1.1.1)
  • Tiedostoissa voi olla ruudunlukijakäyttöä haittaavia muotoilupuutteita kuten tyhjiä rivinvaihtoja ja otsikkotasoin merkkaamattomia otsikoita. (WCAG 1.3.1)
  • Tiedostojen taulukkorakenteissa voi olla ruudunlukijakäyttöä haittaavia puutteita. Tekstin asetteluun on käytetty taulukkorakenteita, ohjelmalliset sarakeotsikot puuttuvat tai samankaltaisia tietoja on jaettu useampaan eri taulukkoon. (WCAG 1.3.1)
  • Tiedostoissa voi olla alaviitteitä, joita ei ole linkattu tekstiin, jolloin niiden tulkitseminen on hankalaa ruudunlukijalla. (WCAG 1.3.1)
  • Tiedostojen metatiedoissa voi olla puutteita kuten puuttuvia otsikoita (title) tai virheellisiä kielimäärityksiä ja tekijätietoja. (WCAG 4.1.2, 3.1.2)

Videoupotukset eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia kaikilta osin

Yhteystiedot-sivun Youtube-videoupotuksissa näytetään visuaalisesti kaksi eri kulkureittiä ja saapumisohjetta Pakolaisneuvonnan toimistolle. Tätä samaa informaatiota ei ole saatavilla täysin samalla tavalla kirjallisessa tai kuunneltavassa muodossa. Kohtuuttoman rasitteen vuoksi emme pysty tällä hetkellä esimerkiksi lisäämään videoihin äänikuvailua reitistä. Yhteystiedot-sivulta löytyy kuitenkin osoitetiedot ja saapumisohjeet lyhyesti tekstimuodossa sekä kartta, johon on liitetty alt-teksti. (WGAC 1.2.1)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Ota yhteyttä sähköpostilla:

viestinta@pakolaisneuvonta.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen.

Pakolaisneuvonnalle on toteutettu verkkosivu-uudistus vuoden 2021 aikana, jolloin sivuston saavutettavuuden tarpeita on selvitetty ja saavutettavuutta on parannettu. Teemme jatkossakin parhaamme sivustomme saavutettavuuden parantamiseksi siinä määrin, kuin se on mahdollista järjestömme pienten taloudellisten resurssien puitteissa.

Tämä verkkosivusto on päivitetty merkittävien muutosten jälkeen

9.3.2022