Pakolaisneuvonnan peruskoulutus: Perheenyhdistäminen Suomessa 24.4.2024 klo 10.00 – 12.00

Oikeus viettää perhe-elämää on perustavanlaatuinen perus- ja ihmisoikeus, joka on suojattu kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa ja lainsäädännössä. Maahanmuuttajat ja heidän kanssaan työskentelevät kohtaavat kuitenkin paljon erilaisia haasteita perheenyhdistämisprosessissa. Mistä ne johtuvat ja mitä niille on tehtävissä?

Etäkoulutuksen pitää Pakolaisneuvonnan vastaava juristi Hanna Laari, joka on työskennellyt yli 15 vuotta ulkomaalaisoikeuden ja perheenyhdistämisen parissa.

Tämä maksullinen peruskoulutus on suunnattu työssään maahanmuuttajia kohtaaville sekä muille aiheesta kiinnostuneille, kuten kuntien ja järjestöjen työntekijöille.

Peruskoulutuksessa käydään läpi:

  • mitä perheenyhdistämisellä tarkoitetaan
  • kuka voi hakea perheenyhdistämistä
  • oleskeluluvan edellytykset (mm. toimeentuloedellytys)
  • hakemusprosessin pääpiirteet ja suurimmat kompastuskivet
  • viimeisimmät lainmuutokset ja tiedossa olevat suunnitelmat

Ilmoittautumiset viimeistään 17.4 mennessä tällä lomakkeella

Osallistumismaksu on 180 euroa/osallistuja. Kansalaisjärjestöille 150 euroa/osallistuja (sisältää alv:n). Jos organisaatiostasi osallistuu useampi kuin yksi, saatte toisesta osallistujasta lähtien 20 prosentin alennuksen. Kannatusjäsenenä saat koulutuksistamme -20 % alennuksen.

Koulutus toteutetaan Microsoft Teamsilla. Osallistumislinkki lähetetään osallistumismaksun maksaneille pari päivää ennen koulutusta.

Koulutus pidetään, jos osallistujia on riittävästi. Maksu palautetaan ilmoittautuneille, jos koulutus joudutaan perumaan.

Lisätietoja: koulutus@pakolaisneuvonta.fi


Pakolaisneuvonta ry on ulkomaalaisoikeuteen erikoistunut lakitoimisto sekä vaikuttamis- ja asiantuntijatyötä tekevä kansalaisjärjestö. Meiltä voit tilata koulutusta organisaatiosi tarpeiden mukaan myös mm. seuraavista aiheista:

  • Oleskeluluvat Suomessa
  • Kansainvälisen suojelun perusteet
  • Terveydenhuollon ammattilaisen lausunnot turvapaikkaprosessissa

Kiinnostuitko? Kysy lisää: koulutus@pakolaisneuvonta.fi