Usein kysyttyä

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin lahjoittamisesta alla.

Mihin lahjoittamani rahat käytetään?

Lahjoittamalla Pakolaisneuvonnalle olet mukana puolustamassa ihmisoikeuksia. Yhdessä tukijoidemme kanssa voimme varmistaa, että turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden haavoittuvassa asemassa olevien ulkomaalaisten oikeusturva toteutuu Suomessa. Erityisosaamista meillä on haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten, kuten kidutuksen ja ihmiskaupan uhrien ja lasten puolustamisesta.

Keräämme lahjoituksia Pakolaisneuvonnan vaikuttamistyöhön ja viestintään. Lahjoittajien tuella voimme varmistaa, että haavoittuvassa asemassa olevat ulkomaalaiset huomioidaan lainsäädännössä ja päätöksenteossa. Osallistumme asiantuntijajärjestönä lainvalmistelutyöhön. Esimerkiksi lausuntojen ja asiantuntijakuulemisten kautta välitämme päättäjille ja viranomaisille ajantasaisimman oikeudellisen tiedon ja asiantuntemuksen. Lahjoittajiemme ansiosta voimme myös levittää tietoa yhä laajemmalle yleisölle ja kampanjoida entistä tehokkaammin ihmisoikeuksien puolesta.

Miten voin lahjoittaa rahaa Pakolaisneuvonnalle?

Täältä löydät tietoa eri tavoista lahjoittaa Pakolaisneuvonnalle. Voit tehdä lahjoituksen Lahjoituslomake.fi-palvelun kautta, suoralla tilisiirrolla, MobilePaylla tai Facebookin kautta. Myös yrityksesi tai yhteisösi voi olla mukana tukemassa toimintaamme – lue lisää täältä.

Mitä lahjoittamallani summalla saadaan aikaan?

Joka ikisellä lahjoituksella on merkitystä. Jokainen lahjoitus vie työtämme eteenpäin. Käytämme lahjoituksesi aina siihen toimintaan, jossa tuen tarve kulloinkin on suurinta.

Esimerkkejä siitä, mitä lahjoituksellasi voidaan saada aikaan:

Kuva, jossa lukee mitä lahjoittamallasi summalla voidaan saada aikaan: 10 euron lahjoituksella voit auttaa meitä nostamaan julkisuuteen jonkin pakolaisten asemaan liittyvän epäkohdan. 50 euron lahjoituksella voit auttaa meitä järjestämään vaikuttamistapaamisen päättäjien kanssa. 150 euron lahjoituksella voit mahdollistaa juristimme osallistumisen asiantuntijakuulemiseen eduskunnassa.

Mistä tiedän, että lahjoittamani rahat menevät perille?

Pakolaisneuvonta on ruohonjuuritason toimija, joka tekee työtään Suomessa. Lahjoitusvarojen vastuullinen käyttö on meille erittäin tärkeää ja pyrimme jatkuvasti entistä suurempaan läpinäkyvyyteen lahjoitusvarojen käytöstä raportoinnissa. Ulkopuolinen tilintarkastusyhteisö tekee vuosittain tilintarkastuksen ja lisäksi raportoimme keräysvarojen käytöstä Poliisihallitukselle.

Mitkä ovat keräyskulunne?

Vuosi 2020 oli ensimmäinen vuosi, jolloin Pakolaisneuvonta teki aktiivista omaa varainhankintaa. Tuolloin keräyskulumme olivat 19,8 prosenttia keräysten kokonaistuotoista. Keräyskuluja aiheutuu muun muassa keräysten markkinoinnista sekä IT- ja järjestelmäkuluista.

Miten käsittelette henkilötietojani?

Pakolaisneuvonnan tukijoiden yksityisyyden suojeleminen on meille erittäin tärkeää. Tukijarekisterin tietosuojaselosteessamme kerrotaan, miten tukijoiden henkilötietoja kerätään ja käytetään. Seloste on tehty käsittelyn läpinäkyvyyden takaamiseksi ja se perustuu EU:n tietosuoja-asetukseen. Voit lukea asiasta tarkemmin sivulla Tietosuoja.

Minulla on ongelmia lahjoituksen tekemisessä / muuta kysyttävää lahjoittamisesta, mihin voin ottaa yhteyttä?

Voit olla yhteydessä lahjoittajapalveluumme (lahjoitukset@pakolaisneuvonta.fi) kaikissa lahjoittamiseen liittyvissä asioissa. Autamme sinua mielellämme! Palvelemme arkisin klo 10-15 välisenä aikana.

Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa RA/2021/447 on voimassa 8.4.2021 alkaen Manner-Suomessa. Kerätyillä varoilla edistetään ihmisoikeuksien toteutumista kattamalla järjestön vaikuttamistyöstä ja viestinnästä aiheutuvia kuluja.