Tiedote liittyen Keskusrikospoliisin tutkintaan

Keskusrikospoliisi on tänään tiedottanut vakavasta rikosepäilystä liittyen viime marraskuiseen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) Suomea koskevaan langettavaan päätökseen.

Tiedote 22.4.2020
 
Keskusrikospoliisi on tänään tiedottanut vakavasta rikosepäilystä liittyen viime marraskuiseen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) Suomea koskevaan langettavaan päätökseen. Tiedotteen mukaan keskusrikospoliisi epäilee, että langettavaan päätökseen johtaneet asiakirjat ovat väärennettyjä ja että kantajan lähiomainen olisi elossa.

Pakolaisneuvonta avusti tapauksessa valittajaa. Tuolloin ei ole tullut esille perustetta avustajana kyseenalaistaa annettujen tietojen todenperäisyyttä. Mikäli selviää, että poliisin epäily pitää paikkansa eli valittajalta on saatu virheellistä tietoa, kyseessä on valtava pettymys. Me pyrimme aina omalta osaltamme varmistamaan, että viranomaisille ja tuomioistuimille ei anneta väärää tietoa.

Pakolaisneuvonta on asiassa Keskusrikospoliisin tiedotteessa olleiden tietojen varassa. Toivomme, että viranomaiset saavat selvitettyä asian mahdollisimman pian.

Pia Lindfors
toiminnanjohtaja
Pakolaisneuvonta ry