Miksi Pakolaisneuvonta tarvitsee hätäkeräystä?

Marraskuun ajan Amnesty Internationalin Suomen osasto pyytää tukijoitaan lahjoittamaan rahaa Pakolaisneuvonnan toiminnan jatkamiseksi. Keräys on saanut upean vastaanoton: parissa päivässä sadat ihmiset ja useat järjestöt ovat osoittaneet tukensa yhdenvertaiselle ja oikeudenmukaiselle Suomelle.

Osallistu keräykseen:
>> lahjoittamalla suoraan Pakolaisneuvonnalle
>> osallistumalla Facebookissa

Miksi Pakolaisneuvonta tekee hätäkeräystä juuri nyt?

Syy on yksinkertainen: Tarve on todellinen. Rahat ovat vähissä. Olemme viimeiset kolme vuotta joutuneet supistamaan toimintamme minimiin ja tästä huolimatta joudumme miettimään jatkuvasti, miten ja minkälaisena toimintaa on mahdollista jatkaa.

Nyt marraskuussa kerättävä raha auttaa jatkamaan. Se vakauttaa toimintamme loppuvuodeksi. Pystymme maksamaan juristien palkat, tulkkien laskut ja jatkamaan työskentelyä turvapaikanhakijoiden auttamiseksi. Amnesty on perustaja- ja jäsenjärjestönämme tukenut meitä monin tavoin viimeisten vuosien aikana ja nyt tehtävällä keräyksellä on valtava ja konkreettinen merkitys toiminnan jatkon kannalta.

Lahjoittajien tuella pystymme myös käynnistämään oman varainhankintamme. Tarve kansalaisten tuelle ei nimittäin poistu. Ei marraskuun hätäkeräyksen ansiosta eikä edes sitten, kun Rinteen hallituksen lupaamat muutokset tulevat ensi vuonna voimaan. Oikeusapukorvauksen palauttaminen entiselle tasolleen on äärimmäisen tärkeää. Sen vaikutukset näkyvät Pakolaisneuvonnan taloudessa kuitenkin aikaisintaan vuoden päästä. Sinne asti on selvittävä avustusten, lahjoitusten ja keräysten avulla.

Kiitos tukijoidemme, työ jatkuu.

Edellisen hallituksen tekemät päätökset osoittavat selvästi sen, että turvapaikanhakijat, ihmiskaupan uhrit, paperittomat ja meitä kaikkia suojeleva yhdenvertainen oikeusjärjestelmä tarvitsevat puolustajansa, nyt ja jatkossa. Poliittisen keskustelun ja arvomaailmojen koventuminen johtaa helposti tiettyjen ihmisryhmien perusoikeuksien rapauttamiseen. On mahdollista, että jokin seuraava hallitus leikkaa taas sieltä, mistä se on kaikista helpointa ja tuhoisinta: ihmisiltä, joiden ääni kuuluu kaikista hiljaisimpana.

Pakolaisneuvonnan juristit näkevät päivittäin turvapaikanhakijoiden todellisuuden ja turvapaikkaprosessin ongelmat. Siksi meillä on erinomainen mahdollisuus ajaa heidän asiaansa, puolustaa turvapaikanhakijoiden etua niin oikeudessa kuin yhteiskunnassa laajemmin. Tätä vaikuttamistyötä voimme tehdä vain lahjoittajien tuella.

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, sanotaan Suomen perustuslaissa. Varmistetaan tämän perusoikeuden toteutuminen myös jatkossa – kaikille.

Voit tukea toimintaa yhdenvertaisen Suomen puolesta
>> lahjoittamalla suoraan Pakolaisneuvonnalle
>> osallistumalla Amnestyn Facebook-keräykseen
>> tilaamalla uutiskirjeemme

Kiitos, että olet mukana ja autat heitä, jotka apua eniten tarvitsevat.

Pia Lindfors

Toiminnanjohtaja
Pakolaisneuvonta ry